Директор Довженко-Центру Козленко подав у відставку

 

Директор Національного центру Олександра Довженка у Києві Іван Козленко написав заяву на звільнення через неотримання установою фінансування.

Про це він у четвер, 28 травня, написав у фейсбуці.

“Паспорт бюджетної програми Мінфін повернув Мінкульту без погодження. Отже, фінансування не буде“, – написав він.

У заяві він просить призначити тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора Національного центру Олександра Довженка з керівного складу підприємства.

“На жаль, через кричущу некомпетентність та відвертий саботаж новопризначеної на сумнівному конкурсі голови Держкіно Кудерчук М.М. та начальника управління економічного розвитку та фінансів Міністерства Якубівського В.В., паспорти бюджетної програми 3806030 досі не підписані, в Міністерство фінансів України надано завідомо некоректну інформацію по результативних показниках Центру, а будь-яка комунікація з Центром з боку обох посадових осіб ігнорується”, – пише Козленко.

Він написав, що нескінченне переформатування та “реформування” Міністерства (тричі за пів року) призвело до остаточного провалу державної культурної політики.

“Керувати ліквідацією Національного центру Олександра Довженка, розвитку та встановленню міжнародної репутації котрого я присвятив вісім років свого життя, я відмовляюсь”, – підсумував Козленко.

Як інформувала “Новинарня“, 28 травня у Національному центрі Олександра Довженка співробітники Нацполіції проводили обшук.

Того ж дня у Центрі повідомили про настання стану неплатоспроможності – обігові кошти підприємства вичерпалися.

Читайте також:
У Києві спецпризначенці ДБР штурмували музей Гончара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна