Нацкорпус запалив фаєри біля офісу Медведчука, там заявили про “вибух”. ВІДЕО

 

Активісти партії “Національний корпус” з нагоди Дня героїв провели акцію протесту біля офісу нардепа від партії “Опозиційна платформа — За життя” Віктора Медведчука, що на вул. Велика Васильківська, 23б в Києві. Під час пікету вони палили фаєри. Прессекретар Медведчука заявив, нібито там стався “вибух”, однак “НК” та поліція цю інформацію спростували.

На акцію в суботу, 23 травня, у дворі неподалік станції метро “Площа Льва Толстого” зібралися кілька десятків представників “Нацкорпусу”. Вони скандували гасла, кидали червоною фарбою в стіну будівлі “ОПЗЖ”, наносили антиросійські написи на асфальт, клеїли стікери, підпалювали фальшфаєри й димові шашки.

Як видно з відео, поширеного “Нацкорпусом”, в очепленні офісу стояли співробітники поліції. Відбулися невеликі сутички з партійною охороною.

Громадське” поширило заяву прессекретаря Медведчука Олега Бабаніна, буцімто біля будівлі “пролунав вибух”.

“Там проходила акція, там багато чого було. Ми зараз готуємо заяву… Є потерпілі”, – сказав Бабанін.

У соцмережах поширювали відео зі значним чорним задимленням у місці проведення акції.

Керівник київського осередку партії “Нацкорпус” Сергій Тамарін розповів, що кількох учасників акції протесту затримали, зокрема п’ятьох представників “Нацкорпусу”. З ними розбираються в Печерському райвідділі поліції.

“Треба нагадувати ворогам в такий день (День героїв“Н”), що вони вороги, тому ми вийшли під офіс “ОПЗЖ”… Там було біля 50 найманих охоронців, вони почали штовханину, в них були піротехнічні засоби, але ніхто не постраждав. Акцію ми завершили”, – сказав Тамарін.

У поліції Києва спростували інформацію про вибух біля офісу Медведчука.

“Біля будівлі активісти палили фаєри. Потім був звук, ймовірно спричинений сумішшю з фарбою. Було затримано декілька осіб, точну кількість наразі уточнюємо. Вони направлені до Печерського відділку поліції. Їхнім діям буде надана правова оцінка”, – сказала Ганна Страшок з відділу комунікацій поліції Києва у коментарі “Громадському”

Як зазначила представниця ГУ НП, щодо потерпілих інформації немає, однак “її перевіряють”.

Нагадаємо, подібну акцію біля того ж офісу Медведчука проводили в листопаді 2016 року, тоді приміщення підпалили.

Читайте також:
Медведчук прокоментував емоційне привітання з головою СБУ Бакановим

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна