Проєкт “Стіна” на кордоні з РФ хочуть завершити у 2025 році, – StateWatch

 

Державна прикордонна служба надіслала до центральних органів виконавчої влади проєкт розпорядження КМУ щодо внесення змін до Плану заходів проєкту “Стіна”, яким передбачено завершення будівництва на кордоні з РФ у 2025 році.

Про це йдеться у листі Держприкордонслужби на запит експертної організації StateWatch.

Необхідність продовження термінів виконання Плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону прикордонники пояснюють скороченням фінансування, а також зростанням вартості будівельних матеріалів, робіт та послуг.

У 2014 році тодішній очільник уряду Арсеній Яценюк анонсував початок зведення фізичного кордону між Україною та Російською Федерацією. Будівництво мало завершитися у 2018 році, однак строки продовжили до 2021 року.

Наразі планується перенесення реалізації проєкту “Стіна” ще на 4 роки, тобто на 2025 рік.

Загальна очікувана вартість проєкту “Стіна” становить 4,1 млрд грн. Із них у період 2015-2019 років вже було витрачено 1,7 млрд грн.

Відповідно до показників бюджетної програми “Заходи з інженерно-технічного облаштування кордону”, за якою здійснюються видатки на “Стіну”, на зведення українсько-російського кордону у 2020 році передбачено ще 400 млн грн.

Як інформувала “Новинарня“, за розкрадання коштів із проєкту “Стіна” судитимуть вісьмох людей.

Читайте також:
З 1 вересня українці не зможуть їздити до Білорусі за внутрішніми паспортами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна