Люди Яценюка перевірили “Європейський вал” і хочуть додаткового фінансування

 

Фракція “Народний фронт” вимагає збільшення фінансування проекту “Європейський вал” (“Стіна”) з облаштування кордону з Росією.
Про це заявив перший заступник голови фракції Андрій Тетерук, який разом з народними депутатами Віталієм Корчиком, Іриною Єфремовою та членом фракції БПП Олегом Петренком проінспектував хід будівельних робіт у Харківській області.

“Ми будемо лобіювати продовження виділення коштів на облаштування кордону, контролювати їх використання”, – цитує Тетерука прес-служба партії.

Депутат заявив також, що жоден уряд до Арсенія Яценюка “серйозно не опікувався облаштуванням кордону, через що навіть існували ділянки кордону, відведені під фермерське господарство”.

“Те, що я сьогодні побачив, той обсяг робіт, який виконано, він відповідає національним інтересам країни”, – наголосив Тетерук, додавши, що “раніше в районі кордону було чисте поле, через яке в Україну безперешкодно могли потрапляти російські контрабандисти і диверсанти”.

За словами першого заступника голови фракції, зараз на проект “Європейський вал” виділяється менше коштів, ніж планувалося, і це сповільняє темпи робіт.

“Ми будемо вивчати це питання в комплексі. Не тільки про фінансування, яке необхідне для завершення цього надзвичайно важливого проекту, але й про те, що законодавчо треба врегулювати питання обладнання нашого державного кордону”, – сказав Тетерук.

Європейський вал - спостережна вежа Стіна

Нардеп Віталій Корчик додав: “Я сьогодні побачив, що на вежах достатньо обладнання. Тобто, є й тепловізори, і камери. Як вони працюють – нам показали. Ми побачили, що вони обслуговуються незалежними енергоносіями. Це вселяє надію, що ми йдемо у напрямку того, аби наш державний кордон був повністю облаштований, як це і має бути у дійсно незалежній країні”.

За його словами, статистика підтверджує про відчутне зменшення кількості випадків незаконного перетину кордону.

Як відомо, одним з ідеологів побудови укріплень на кордоні з Росією був тодішній прем’єр Арсеній Яценюк, лідер партії “Народний фронт”. Він запевняв, що споруда стане надійною перешкодою проти можливого проникнення російських військ в Україну.

Національне антикорупційне бюро з березня ц.р. веде розслідування за фактом розкрадання коштів на будівництві “Стіни” (“Європейського валу”) на кордоні з Росією.
ЗМІ останніми тижнями публікують фото, на яких “Стіна” виглядає як легкий паркан без додаткових засобів захисту від порушників.

Читайте також:
Під час будування “Стіни” держкордон виявився розпайованим між людьми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна