Єнін замінив Зеркаль як агент у справах проти РФ в Суді ООН

 

Президент Володимир Зеленський уповноважив заступника глави МЗС Євгена Єніна представляти Україну у справах проти РФ у Міжнародному Суді ООН та арбітражних трибуналах з морського права.

Про це в четвер, 21 травня, йдеться у відповідному розпорядженні глави держави, опублікованому на офіційному сайті президента.

“Уповноважити заступника міністра закордонних справ України Єніна Євгенія Володимировича як агента України у справах проти РФ, що розглядаються Міжнародним Судом ООН про порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації і арбітражними трибуналами, створеними згідно з Додатком VII до Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права 1982 року, щодо прав прибережної держави в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці і щодо затримання українських військово-морських суден та членів їхніх екіпажів здійснювати представництво України у зазначених справах” – йдеться у розпорядженні.

Посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов буде заступником Єніна в цих процесах.

Нагадаємо, раніше Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії представляла Олена Зеркаль, яка пішла з МЗС в грудні 2019 року, і згодом була призначена радницею голови правління “Нафтогазу”.

Читайте також:
Вимагаємо компенсацій: Україна подає до трибуналу ООН меморандум у справі захоплених суден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна