У Польщі запрацював сайт пошуку роботи для українців без посередників

 

Для українців, які під час пандемії коронавірусу у 2020 році зіткнулися з проблемою пошуку роботи в Польщі, створили новий сайт – “Українці до роботи” (Ukraincy Do Pracy).

Сайтом можуть користуватися і роботодавці, і потенційні наймані працівники.

“Це хороший варіант для тих українців, які застрягли в Польщі через пандемію та не можуть знайти роботу з гідним рівнем заробітної плати. Також сайт буде корисний для тих українців, які тільки планують їхати працювати до Польщі”, – розповіли в команді проєкту.

Зазначається, що сайт дозволяє легко знайти роботу за кордоном без посередників. Також він дає змогу польським роботодавцям підшукувати необхідний персонал.

На двомовному сайті https://ukraincydopracy.pl працівник може зареєструватися та підшукати собі вакансію, обираючи:

  • бажаний рівень заробітної плати;
  • місце роботи;
  • професію;
  • регіон (місто та воєводство);
  • сезон;
  • наявність житла та харчування.

Для реєстрації потрібно вказати свій стаж роботи (якщо є), стать, контактні дані (вони будуть приховані від сторонніх осіб), рівень знання іноземних мов, а основне – яка робота цікавить (наприклад, на будівництві, у готелі, у сфері туризму тощо). Також можна вказувати наявність водійських прав та інші свої переваги.

У Польщі уже успішно створено профспілку із захисту прав українських працівників, завдяки якій наші співвітчизники можуть відстоювати свої права та інтереси у Польщі. А створення нового порталу лише пришвидшить пошук роботи та дасть українцям змогу заробити після тривалого простою у роботі”, – додали в команді проєкту.

Як відомо, за офіційними даними, в Польщі регулярно перебувають більше мільйона найманих працівників з України.
Із 15 березня, коли запровадили перші обмеження на перетин польсько-українського кордону, з Польщі додому повернулися понад 150 тисяч українців.

Читайте також:
Заробітчани повертаються на свята: на кордоні з Польщею – величезні черги

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна