“Припинити стріляти”: Зеленський заявив, що не закликав ЗСУ не давати відсіч бойовикам на Донбасі

 

Президент Володимир Зеленський сказав, що ніколи не закликав українських військовослужбовців не давати відповідь на обстріли бойовиків на Донбасі.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у середу, 20 травня під час пресконференції.

“Що стосується “просто припинити стріляти“. Це складний процес, і я ніколи не закликав, щоби наша армія не відповідала. Я хотів показати всьому світові, і зараз ми робимо це, що у нас дуже міцна армія, але ми не провокуємо. Ми боремося за нашу країну, і якщо по нас стріляють – ми будемо відповідати, але першими стріляти ми не будемо. І якщо би  та сторона просто перестала стріляти, що вони дійсно повинні зробити, згідно з Мінськими домовленостями, згідно з нашим домовленостям в “нормандському форматі”, все би закінчилось. Але вони не знають, що з ними потім буде, я маю на увазі бойовиків, а не звичайних людей”, – сказав Зеленський.

Також глава держави розповів, що за півтора місяці протидії коронавірусу бойовики не пропустили на окуповану територію жодної машини ОБСЄ, тому будь-які заяви окупантів щодо спостережень ОБСЄ не відповідають дійсності.

Нагадаємо, Зеленський прокоментував наявність військових РФ на Донбасі.

Читайте також:
З початку року на Донбасі від агресії РФ загинув 41 український воїн, – ОГП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна