З початку року на Донбасі від агресії РФ загинув 41 український воїн, – ОГП

 

Від початку 2020 року загинув 41 воїн Об’єднаних сил, і це на сім більше, ніж за цей самий відрізок 2019 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті офісу генерального прокурора, яке оприлюднене у вівторок, 20 травня.

“З початку року в результаті збройної агресії РФ на Донбасі динаміка невтішна: загинув 41 український військовослужбовець, 182 – поранені. За відповідний період минулого року бойові втрати склали 34 особи, поранених було 222″, – поінформували в ОГП.

У прокуратурі зазначили, що контролюють хід усіх кримінальних проваджень за фактами втрат та поранень українських воїнів унаслідок збройної агресії Росії.

Зокрема, 19 березня прокуратура Луганської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом отримання смертельного вогнепального поранення та загибелі українського військовослужбовця від пострілу снайпера “незаконних збройних формувань РФ”.
“Це сталося на передових позиціях в зоні проведення ООС поблизу міста Попасна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст.258 ч. 3 КК України здійснює СБУ”, – додали в офісі генпрокурора.

Як відомо, йдеться про загибель молодшого сержанта 93-ї механізованої бригади ЗСУ Володимира Федченка, вбитого 27 лютого в Попаснянському районі групою снайперів 2 АК на чолі з кадровими військовими ФСБ Росії.
Персональні дані членів цієї групи та відео з їхнього виходу розкрила українська розвідка. Після цього СБУ заявила, що встановила цих снайперів ФСБ.

Варто зазначити, що статистика генпрокуратури розходиться з даними про бойові втрати в ООС, які формує “Новинарня” та які базуються на офіційних повідомленнях штабу.
Можливо, розбіжність утворюється через різні підходи до визначення бойових/небойових втрат.

Читайте також:
Таймлайн втрат української армії: квітень 2020. З початку року – 31 загиблий. ІНФОГРАФІКА

На Луганщині від кулі снайпера загинув старший солдат Олександр Карпика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна