Розвідка розкрила групу снайперів ФСБ Росії, які на Луганщині вбили воїна ЗСУ

 

У кінці лютого 2020 року в Попаснянському районі Луганщини діяла група снайперів із Росії – кадрових військовослужбовців ФСБ РФ.

Про це йдеться у відеосюжеті української розвідки, який поширили з пресцентру штабу Об’єднаних сил 7 травня.

“Встановлено чергові докази безпосередньої участі військовослужбовців збройних сил РФ у війні на Донбасі. Об’єднаними силами оперативним шляхом отримано відео роботи підрозділу снайперів ФСБ Російської Федерації, відзняте безпосередньо самими російськими спецпризначенцями, під час вогневого ураження українських воїнів”, – ідеться в повідомленні ОС.

Згідно з матеріалами розвідки, російська снайперська група працювала 26-28 лютого із селищ Голубівське і Донецький (непідконтрольна територія) у напрямку позицій 93-ї механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

Пересування групи у складі командира, двох снайперів та оператора технічної розвідки відбувалося по позиціях 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних військ.

Склад групи:

  • командир групи – позивний “Сокол”, кадровий військовий ФСБ Росії;
  • оператор технічних засобів – Олександр Петров “Русак”, кадровий військовий ФСБ Росії з м. Москва;
  • снайпер – позивний “Макар”;
  • командир розрахунку – в/с 4 омсбр Мусаєв Рустам Акінжанович, 04.04.1986 р.н.;
  • стрілець 4 омсбр – Свиридов Олександр Васильович, 10.05.1957 р.н.

Група використовувала гвинтівки Accuracy International британського виробництва та АК з тепловізійними прицілами, БПЛА DJI Mavic, тепловізійний розвідувальний комплекс виробництва Франції, метеостанцію, портативну рушницю радіоелектронної боротьби виробництва РФ тощо.

Під керівництвом “Сокола” снайпер позивний “Макар” із позиції 4 омсбр “Груша” 27 лютого здійснив вогневе ураження по позиції “Силосна яма” 93-ї механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

Саме ця група 27 лютого цього року вбила українського воїна – молодшого сержанта Володимира Федченка.

Молодший сержант 93 омбр ЗСУ Володимир Федченко

Кадри відео:

“В подальшому буде розкрито інші імена, прізвища та посади військовослужбовців Російської Федерації, які беруть участь у вбивстві українських воїнів”, – заявив у штабі ОС.

Дане відео у якості доказових матеріалів російської агресії передали до Служби безпеки України.

ДОПОВНЕНО. У 93-й бригаді доповнили, що отримане розвідкою відео – звітний матеріал групи снайперів Центру спеціального призначення ФСБ Росії. Зйомка ведеться нашоломною групою старшого групи – Сокола.

93 омбр подала детальну розшифровку розмов та того, що показано на відео:

Як інформувала “Новинарня“, у лютому 2020 в Об’єднаних силах було чотири бойові втрати, з них двоє – жертви ворожих снайперів на Луганщині.

Читайте також:
На Луганщині від кулі снайпера загинув головний сержант взводу 93 омбр Володимир Федченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна