У Китаї випробовують новий препарат для лікування COVID-19

 

Лабораторія в Пекінському університеті тестує на тваринах ліки, що ймовірно здатні зупинити пандемію коронавірусу навіть без вакцини.

Про це у вівторок, 19 травня, інформує Medical Express.

“Вчені з китайської лабораторії розробляють медичний препарат, який, на їхню думку, може успішно лікувати коронавірусну інфекцію та зупинити пандемію”, – йдеться в повідомленні.

Науковці вважають, що ліки не лише можуть скоротити термін одужання заражених, а й забезпечити певний імунітет до COVID-19.

Директор Пекінського інноваційного центру геномів при університеті Сунні Се наголосив, що нині препарат успішно проходить стадію тестування на тваринах.

У ліках використовуються антитіла, які виробляються імунною системою людини для запобігання зараження вірусом клітин. Їх науковці виділили з крові 60 пацієнтів, що вже одужали. “Надія полягає в тому, що ці антитіла можуть стати ліками, які зупинять пандемію”, – сказав Сунні Се.

Він також додав, що препарат, за розрахунками розробників, має бути готовий до початку прогнозованого зимового спалаху коронавірусу.

“Планується проведення клінічного випробування”, – сказав Се, додавши, що ліки тестуватимуть в Австралії та інших країнах, адже випадків коронавірусу в Китаї стало значно менше.

Як відомо, використання антитіл не є новим підходом у клінічній практиці, вони успішно застосовуються для лікування ряду інших вірусів, таких як ВІЛ, Ебола і респіраторний синдром на Близькому Сході (MERS).

Нагадаємо, МОЗ схвалило клінічні випробування українського препарату від коронавірусу.

Як інформувала “Новинарня“, хакери з РФ намагаються викрасти дані про вакцину від COVID-19.

Читайте також:
ВООЗ ухвалила провести розслідування щодо пандемії COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна