Італія відкриває кордони для туристів з ЄС

 

Уряд Італії ввечері 15 травня підтримав пропозицію прем’єра Джузеппе Конте і міністра охорони здоров’я Роберто Сперанца щодо відкриття кордону для туристів із країн-членів Євросоюзу, а також із Сан-Марино та Ватикану.

Як повідомляє DW, ідеться про відкриття кордону з 3 червня.

За інформацією місцевих ЗМІ, від мандрівників не вимагатимуть відправлятися на самоізоляцію.

Водночас обмеження на пересування всередині регіонів Італії будуть зняті вже з 18 травня, а з 3 червня – між регіонами.

У випадку нового спалаху влада може знову відновити ці обмеження в конкретних районах.

Читайте також:
США виводять підприємства з карантину: в “коронавірусну” групу Білого дому додали Маркса й Енгельса

Нагадаємо, 11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

За даними інфографіки Інституту Джона Гопкінса, станом на 09:30 15 травня у світі лабораторно зафіксовано 4,543 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 307,7 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 1,637 млн – одужали.

Абсолютними лідерами за кількістю заражених є США (понад 1,443 млн осіб). Померли в Штатах понад 87,5 тис. людей, вилікувалися – понад 250,7 тис.

Далі за числом інфікованих – Росія (262,8 тис.), Велика Британія (238 тис.), Іспанія (230,1 тис.), Італія (223,8 тис.; 31 610 померли: 120,2 тис. одужали), Бразилія (220,3 тис.), Франція (179,6 тис.), Німеччина (175,2 тис.), Туреччина (146,4 тис.), Іран, Індія, Перу, Китай, Канада, Бельгія та ін.

Більшість країн світу в березні запровадили жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.
Багато країн запровадили надзвичайний стан.

Пом’якшувати обмеження в Італії почали наприкінці квітня – на початку травня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна