18 травня під Головним слідчим управлінням СБУ вимагатимуть закрити справу щодо Стерненка

 

У понеділок, 18 травня, під Головним слідчим управлінням Служби безпеки України активісти вимагатимуть закрити кримінальну справу щодо Сергія Стерненка. 

Про це в п’ятницю, 15 травня, написала у фейсбуці волонтерка Аліна Михайлова. 

Волонтерка нагадала, що 18 травня Сергія Стерненка вже викликали до СБУ, де йому має бути вручена підозра за самозахист.

“18 травня о 09:00, Аскольдів провулок, 3а, Головне слідче управління СБУ. Вимога – закрити справу за частиною 5 статті 36 ККУ про необхідну оборону”, – написала Михайлова.

У четвер, 14 травня, Стерненко повідомив, що його викликають в СБУ для повідомлення про підозру.

Як інформувала “Новинарня“, на колишнього лідера “Правого сектору” Одещини Сергія Стерненка востаннє напали пізно ввечері 24 травня 2018 року, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Активіст встиг застосувати свій ніж, поранивши обох нападників, один з яких невдовзі помер.

Перед тим з початку 2018 року на Стерненка нападали ще двічі. 7 лютого його побили биткою – тоді активіст заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов.
1 травня невідомий вистрілив у Стерненка ззаду з травматичної зброї. Нападником виявився 39-річний Абзал Баймукашев, який раніше вже відсидів чотири з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї.
В обох випадках на Стерненка також чатували біля його будинку.

Незважаючи на прохання Сергія, йому так і не надали охорону.

У квітні 2019 року стало відомо, що Олександр Ісайкул, який у травні 2018 року вчинив замах на одеського активіста Сергія Стерненка, втік з України.

Читайте також:
“Маю право на захист”: активісти з 9 міст України підтримали Стерненка світловим шоу

“Проти мене – проросійські й аваковські”: велике інтерв’ю з Сергієм Стерненком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна