Рада підтримала продовження заборони на російські соцмережі

 

Парламент схвалив проєкт постанови №3319 “Про схвалення пропозицій про продовження терміну застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яким пропонується продовження заборони на російські соцмережі.

За цей документ на засіданні в середу, 13 травня, проголосували 248 парламентарів.

“Збройна агресія Російської Федерації проти України триває. Це призвело до загибелі тисяч українських воїнів та цивільних осіб, до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини її суверенної території, численних людських жертв, загроз її національним інтересам, безпеці і суверенітету. Відповідно, залишаються правові підстави, передбачені статтею 3 закону України “Про санкції”, для продовження застосування санкцій до припинення збройної агресії Російської Федерації проти України”, – йдеться у пояснювальній записці документу.

Цією постановою пропонується схвалити і внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), відповідно до рішення РНБО від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, що було введено в дію указом президента України від 15 травня 2017 року (№133/2017).

Цим рішенням, зокрема, було заборонено інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет на території України до ресурсів сервісів:

  • Mail.ru (www.mail.ru);
  • соціально-орієнтованих ресурсів “ВКонтакте” (www.vk.com) та “Одноклассники” (www.ok.ru).

Як інформувала “Новинарня“, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, тодішній президент Порошенко 15 травня підписав указ про додаткові санкції проти тисяч компаній та фізосіб.

Ці заборони продовжуються відповідно до рішення Радбезу.

Служба безпеки України пропонує продовжити санкції щодо російських соцмереж “Одноклассники” та “ВКонтакте” ще на три роки. Про це її голова Іван Баканов заявляв у квітні. За його словами, він вніс відповідні пропозиції до РНБО.

Було відомо, що в РНБО вже готовий проєкт рішення з цього приводу.

Читайте також:
“Чекайте указ президента”: Данілов про продовження заборони російських сайтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна