За добу в Україну літаками повернулося ще 560 громадян

 

За добу в Україну літаками з Бейрута, Абу-Дабі, Дубая, Кувейту, Праги, Мюнхена та Риги евакуювали 560 українців.

Про це повідомляє 10 травня пресслужба ДПСУ.

Як зазначається, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” (міжнародний аеропорт “Бориспіль”) за 9 травня оформили вісім чартерних та спеціальних пасажирських авіарейсів, якими прибули громадяни України.

“Усі вони в обов’язковому порядку пройшли процедуру температурного скринінгу. Осіб із підвищеною температурою тіла прикордонники не виявили. Також жоден з пасажирів не скаржився на погане самопочуття”, – додали у ДПСУ.

Під час паспортного контролю охоронці кордону перевірили правильність даних, занесених до мобільного додатку “Дій вдома”, який усі пасажири встановили на мобільні телефони, щоб відбути домашню самоізоляцію.

Загалом попередньої доби прикордонники оформили на в’їзд та виїзд 15,4 тисячі громадян.

Як інфомувала “Новинарня“, Україна обмежила пасажирське міжнародне сполучення з 17 березня через спалах коронавірусу й  закрила свої кордони з 28 березня. Водночас упродовж усього цього часу відбувається повернення та евакуація громадян України додому з інших держав.

Читайте також:
У МЗС повідомили, як Україна відкриватиме кордони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна