Хвора армія: в ЗС Росії та військових вишах коронавірус виявили більш як у 3200 осіб

 

Тестування виявило коронавірус у 1656 російських військових.

Такими є результати суцільного тестування в органах військового управління, з’єднаннях, військових частинах в період з березня по 9 травня, повідомила цього дня пресслужба міноборони РФ.

У госпіталях МО Росії проходять лікування 418 осіб, в ізоляторах за місцем служби – 568, у цивільних лікувальних установах – 19, в ізоляції вдома – 651.

У важкому стані перебувають 3 особи, в стані середньої важкості – 14. Одужали 323 військові країни-агресора.

Крім діючої армії, у військових вишах Росії COVID-19 діагностовано в 1145 осіб, у довузівських закладах – 75, у цивільного персоналу ЗС РФ – ще 396 осіб.

Для діагностики в російській армії розгорнуті 23 спеціалізовані лабораторії, здатні на добу проводити до 11,5 тисячі ПЛР-тестів.

Водночас військове відомство не оприлюднює інформацію про померлих від коронавірусної хвороби в ЗС РФ.

“Весь особовий склад збройних сил РФ по прибуттю на службу в обов’язковому порядку проходить медичний огляд з вимірюванням температури тіла”, – ідеться в бюлетені МО РФ.

При цьому, незважаючи на карантинні обмеження, відповідно до указу президента Путіна із квітня триває призов на строкову службу. Призовників тестують на коронавірус.

Зазначається, що “відповідно до доручення президента РФ із 19 березня здійснюється будівництво, оснащення необхідним медичним обладнанням та введення в експлуатацію 16 багатофункціональних медичних центрів МО Росії на території військових госпіталів Західного (6), Південного (3), Центрального (3) і Східного (4) військових округів ємністю 1600 місць.
Станом на 9 травня побудовані та передані в експлуатацію 8 таких центрів (Нижній Новгород, Одинцово Московської обл., Подольськ, Смоленськ, Волгоград, Новосибірськ, Уссурійськ і Оренбург). До 15 травня обіцяють ввести решту.

Як відомо, чисельність російської армії – близько 800 тисяч осіб.

Нагадаємо, в ЗС України за весь час діагностовано менше 100 випадків COVID, померли двоє цивільних працівників.

За минулу добу в Росії діагностували 10817 випадків COVID-19. Таким чином, уже тиждень поспіль в РФ щодня – більше 10 тисяч нових коронавірусних хворих. Найбільше таких за добу зареєстровано в Москві – 5667 інфікованих.

Станом на 9 травня в Росії зафіксували загалом 198676 випадків коронавірусу в усіх 85 регіонах. Із них 1827 людей померли.

Читайте також:
У ЗСУ – вісім нових хворих на коронавірус

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна