“Заплатила життям, щоб чиновники МОЗ побачили реальну картину”: на Київщині померла онкохвора з COVID-19

 

7 травня померла Людмила Гячас — онкохвора пацієнтка, що захворіла на COVID-19.

Про це повідомив Благодійний фонд “Пацієнти України”, наголосивши, що до цього летального випадку призвела бездіяльність Міністерства охорони здоров’я у тестуванні й лікуванні ракових хворих із підозрою на коронавірус.

“Ми співчуваємо рідним та близьким Людмили. Та ми не можемо промовчати не розказати, як бездіяльність і брехня МОЗ вбила людину“, – зазначили в фонді.

У Людмили була холангіокарцинома, у лютому їй видалили 80% печінки. Жінка перебувала на хіміотерапії, почувалася задовільно.

22 квітня її стан погіршився, вона звернулась до свого лікаря у Київському обласному онкологічному диспансері. Той порадив при погіршенні стану викликати “швидку”.

25-го та 26 квітня Людмила викликала карету швидкої допомоги, та відвезла Гячас в обласну лікарню, де жінку стабілізували та відправили додому. Однак уже 27 квітня чоловік привіз Людмилу в Київську обласну онкологічну лікарню без свідомості. У жінки була внутрішня кровотеча. Їй надали всю необхідну допомогу, стан стабілізували, зробили рентген, ПЛР-тест.

1 травня з’ясувалося, що в Людмили – COVID-19. Жінку вирішили перевозити в опорну лікарню з лікування коронавірусної хвороби.

“Але чомусь її повезли не в Київську, найближчу лікарню, а в районну лікарню міста Кагарлик – за 81 км від онкодиспансера, в якому вона лікувалася. Пацієнтку, яка мала внутрішню кровотечу, яку взагалі не можна було рухати — повезли в машині в Кагарлик. Чому?” – запитує БФ “Пацієнти України”.

Проблема №1. Відсутнє тестування онкопацієнтів та лікарів онкологічних лікарень на коронавірус.

Діагноз коронавірус Людмилі був поставлений пізно. Минуло 10 днів від моменту, як вона відчула перші симптоми. За цей час жінка відвідала три лікарні:

  • Київський обласний онкодиспансер, де Гячас контактувала з лікарями. Лікарів там протестували на коронавірус, три вже інфіковані. Будуть проводити повторні тести. Ціле онкологічне відділення закрили на карантин. Всі пацієнти, які перебували там, переведені до інших лікарень. Їх не тестували.
  • Обласна лікарня, куди швидка відвезла пацієнтку — там є ризик спалаху коронавірусу. Потрібно протестувати всіх лікарів, які мали контакт.
  • Районна лікарня Кагарлика, де лікарі не мали захисту. Ще один потенційний спалах.

“Складно уявити, скільки контактів за час хвороби на COVID-19 мала Людмила з лікарями, а ті у свою чергу – з пацієнтами. Всі ці контакти мають бути встановлені і протестовані на коронавірус. Адже пацієнтів, що лікувалися поряд з Людмилою, перевели в інші онкодиспансери! Це загрожує повним колапсом у системі лікування онкології!” – попереджає фонд.

Проблема №2. Існуюча медична система не керується принципом “врятувати людину”. Досі відсутні маршрути госпіталізації для тяжкохворих, інфікованих COVID-19.

Після того, як у Людмили виявили коронавірусну хворобу, її відправили за 81 км від місця її лікування у райлікарню, яка раніше не приймала таких складних пацієнтів. У Кагарлицькій лікарні не було ні обладнання, ні спеціалістів, що могли врятувати таку складну пацієнтку.

Чому? Це пояснили тим, що у Людмили немає київської реєстрації і її не можуть покласти у столичну лікарню. Це — абсолютна маніпуляція і брехня. З 1 квітня медична реформа скасувала прописний принцип.

“Той, хто прийняв рішення перевести Людмилу у лікарню за 81 км, де її просто не змогли б врятувати, підписав їй смертний вирок і порушив закон. Ми досі не можемо виявити хто це був”, – зазначають “Пацієнти України”.

Міністерство охорони здоров’я має негайно почати розслідування цієї справи!

Проблема №3. Це далеко не поодинокий випадок. Ще одна пацієнтка з онкологією має підозру на  COVID і чекає результатів тесту вже восьмий день.

У фонді вказують на те, що онкопацієнти з коронавірусом перебувають у Національному інституті раку, Київському обласному онкодиспансері.

У фонді “Пацієнти України” заявляють, що МОЗ не контролює ситуацію.

“У країні відсутнє навіть мінімально-необхідне тестування на коронавірус для тяжкохворих пацієнтів. Гадаємо, що і для інших людей”, – зазначили в “Пацієнтах”.

У фонді вимагають пояснень у керівництва Міністерства, чому відсутнє масове тестування онкопацієнтів?

“Чому ви (головний санлікар Віктор Ляшко) говорите, що все під контролем, а найвразливіші до вірусної інфекції пацієнти чекають на тести по вісім днів? В онкологічних лікарнях спалахи коронавірусу, пацієнти не тестуються, лікарі теж, а ви знаходите час зустріти “Мрію”, яку замовив “Нафтогаз”...” – заявляють “Пацієнти”.

У фонді наголошують:

  • Онкопацієнти — це вразлива група, вони не можуть самоізолюватися, їм потрібне постійне лікування від раку. А їх шанс вижити дуже низький.
  • Онкологічні лікарні повинні мати найвищий ступінь захисту.
  • Пацієнти і лікарі проходити постійне тестування.
  • Терміново потрібно розробити маршрути госпіталізації для тяжкохворих, інфікованих COVID-19.
  • Лікарі повинні точно знати, куди везти і як працювати з тяжкохворими пацієнтами, що інфіковані коронавірусом”.

“Скільки ще пацієнтів помре, поки лікарі зрозуміють, в які лікарні їх правильно перенаправляти? Людмила заплатила своїм життям, щоб чиновники нарешті побачили реальну картину. МОЗ — це ваша відповідальність!” – роблять висновок “Пацієнти України”.

Читайте також:
У лікарнях онкохворих дітей змушують тестуватися на COVID-19 власним коштом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.