У центрі Києва підприємці вимагають змінити модель карантину, перекрили дорогу

 

У Києві триває всеукраїнська акція підприємців з метою привернення уваги влади до ситуації, у якій опинився бізнес через введення карантинних заходів.

До місця заходу прибули колони авто з різних міст України, протестувальники перекрили дорогу в центрі Києва, біля стадіону “Динамо” та Європейської площі.

Підприємці заблокували дорогу у відповідь на дії поліції, яка перекрила рух по вулиці Грушевського у напрямку до Кабміну, передає “Еспресо”.

Учасники акції заявили, що в них був узгоджений пікет біля будівлі Кабміну об 11.00 6 травня. Підприємці планували передати до Кабміну резолюцію з вимогами щодо роботи малого бізнес у період карантину.

За інформацією “Укрінформу”, на акції присутній також народний депутат Антон Поляков.

“Ми приїхали сюди, бо нас привела сюди соціальна несправедливість. Як так, що одні працюють, а ми сидимо на карантині? Ми гірше ломбардів, “Епіцентру”? Ні. Ми – громадяни України і вимагаємо, щоб весь мікро-, малий і середній бізнес мав право працювати із застосуванням засобів індивідуального захисту і (дотриманням – ред.) санітарно-епідеміологічним норм”- заявили організатори акції.

Також мітингувальники тримають у руках плакати із надписами “Треба ФОПу працювати, щоб родину годувати”, та іншими.

Серед інших вимог, які хотіли оголосити учасники заходу, як зазначено в анонсі заходу, це – термінова заміна моделі карантину з тотального на ризикоорієнтований, зокрема надання дозволу роботи з 12 травня міському та міжміському транспорту за умови заходів безпеки; дозволу на початок роботи всіх ринків та літніх майданчиків закладів харчування тощо.

Також мітингувальники планували влаштувати перфоманс щодо “утисків підприємців під час карантину та прямого впливу карантину на загибель людей”.

У заході беруть участь представники Бізнес-асоціації малого та мікробізнесу, члени Національної бізнес-коаліції, зокрема Українська федерація індустрії безпеки, Всеукраїнська професійна асоціація підприємців, Асоціація приватних роботодавців, Асоціація франчайзингу України, Асоціація власників малого та середнього бізнесу, Комітет стандартів салонів краси, Українська міжнародна бізнес-асоціація, а також представники бізнесу з усіх регіонів України.

Організатори наголосили, що акція є аполітичною, “суто економічним протестом”, і присутність символіки політпартій під час виступів не допускається.

За дотриманням правопорядку стежить поліція.

Як інформувала “Новинарня“, Мінекономіки запустило сайт підтримки підприємців на час карантину.

Читайте також:
Порушений карантин: Аваков заявив про адмінпротоколи на “Велюр” і “Епіцентр”, Тищенко заплатить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна