Сенат Франції вирішив продовжити надзвичайний стан до 10 липня

 

Сенат Франції (верхня палата парламенту) проголосував у ніч з вівторка на середу за продовження надзвичайного стану в галузі охорони здоров’я до 10 липня.

Про це в середу, 6 травня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Le Figaro.

Зазначається, що верхня палата, в якій домінує права опозиція, прийняла текст 240 голосами проти 25, утрималися 80 сенаторів.

Тепер він буде розглянутий в Національних Зборах, в середу в комітеті, а потім в четвер у першому читанні з метою остаточного прийняття до вихідних.

За словами міністра охорони здоров’я Олів’є Верана, сім статей законопроєкту спрямовані на те, щоб “консолідувати правові рамки” режиму надзвичайної ситуації в області охорони здоров’я і “інтегрувати в нього процес поступового скасування карантину”, який повинен початися 11 травня.

Документ передбачає нові заходи, такі як карантин при прибутті на національну територію в певних випадках, і найбільш обговорюваний захід – “інформаційна система” для відстеження пацієнтів і їх контактів.

Сенат проголосував за продовження до 10 липня, в той час як в урядовому тексті було сказано 24 липня.

Сенат схвалив створення “інформаційної системи” для виявлення людей, заражених коронавірусом, і їх контактів. Але з суворою формулюванням: обмеження на звільнення від медичної таємниці, наглядовий орган, а також право на особисту опозицію в певних випадках.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що навряд чи французи зможуть здійснити великі закордонні поїздки цього літа у зв’язку з ризиком відновлення епідемії коронавірусу.

Франція планує послабити жорсткий карантин 11 травня, коли людям буде дозволено від’їздити на відстань до 100 км від свого помешкання.

Читайте також:
Макрон оголосив військову операцію у Франції через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна