У ХНУПС курсантам забороняють користування соцмережами, ноутбуками й смарт-годинниками

 

У Харківському національному університеті Повітряних сил видали документ, який забороняє курсантам та військовослужбовцям використання ноутбуків і смартфонів, аби вони не могли робити дописи в соцмережах.

Про це йдеться в наказі начальника ХНУПС імені Івана Кожедуба “Про заборону використання військовослужбовцями та працівниками ЗСУ електронних засобів побутового призначення (ноутбуки, планшети, смарт-годинники), особисті флеш-носії та засоби стільникового зв’язку під час службової діяльності”.

Його текст оприлюднила у вівторок, 5 травня, у фейсбуці офіцер Збройних сил, ветеранка АТО Юлія Микитенко.

Наказ, підписаний начальником університету генерал-майором Олександром Турінським, видано “з метою недопущення витоку інформації з обмеженим доступом, що розкриває характери діяльності Повітряних сил ЗСУ”.

Відтак, згідно з цим наказом, військовослужбовцям мають заборонити публікації в соцмережах, месенджерах, телеграм-каналах аудіо, фото та відео, які можуть призвести до витоку інформації щодо: геолокації, приналежність до ЗСУ, місцезнаходження, дій командирів, персоналізації та ідентифікації особового складу.

“Ілон Маск нервово покурює в сторонці. Треш в ХНУПС продовжується. Замість того, аби забезпечити курсантам гідну освіту, боротися з наркоманією, корупцією та некомпетентністю, керівництво ВВНЗ вирішило заборонити використовувати електронні засоби”, – прокоментувала Микитенко в соцмережі.

Читайте також:
“Ініціативна безтолковість”: командування Сил логістики намагається цензурувати військових у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна