“Ініціативна безтолковість”: командування Сил логістики намагається цензурувати військових у соцмережах

 

Військовим частинам, підпорядкованим командуванню нещодавно створених Сил логістики ЗСУ, розіслали телеграму, в якій міститься вимога здійснювати щоденний моніторинг дописів військовослужбовців у соцмережах та реагувати в разі виявлення негативних або компрометуючих дописів і коментарів.

Текст телеграми оприлюднила у фейсбуці офіцер Збройних сил, ветеранка АТО Юлія Микитенко.

“Тенденція до утисків громадянських свобод під соусом карантину – вища форма цинізму. Але ще вища – навіть не пробувати аргументувати це”, – прокоментувала військова в соцмережі.

У тексті телеграми, адресованої зокрема командирам, заступникам командирів з морально-психологічного забезпечення військових частин Сил логістики ЗСУ, міститься вимога: “З метою всебічного контролю за підлеглим особовим складом, більш глибоким володінням станом справ у підпорядкованих військових частинах (підрозділах) організувати щоденний моніторинг соціальних мереж, сторінок Facebook, Instagram підлеглого особового складу”.

У разі виявлення “негативних дописів, коментарів, фото та відео, яке дискредитує Збройні сили України”, вимога – негайно доповідати (через відділ МПЗ Командування Сил логістики ЗСУ) для отримання подальших рекомендацій щодо реагування на негативні прояви.

Контроль за виконанням телеграми покладено на командирів військових частин, підпорядкованих КСЛ ЗСУ.

Документ підписав заступник командувача Сил логістики полковник Валерій Стецюк.

У Генштабі підтвердили справжність такої телеграми, але зазначили, що це помилкова ініціатива, яка виходила з одного командування.

“Ця телеграма виходила не з Генерального штабу, а з КСЛ. І лише по частинах, підпорядкованих напряму цьому Командуванню Сил логістики”, – сказав у коментарі “Новинарні” полковник Богдан Сеник, керівник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

“Бездумна ініціатива одного з представників структур МПЗ (морально-психологічного забезпечення – “Н”) цього командування, що призводить до репутаційних втрат”, – зазначив представник ГШ.

Також Сеник назвав зміст телеграми “ініціативною безтолковістю”.

“Він хотів, щоб не було допущено дискредитацій Збройних сил. Як у нещодавньому ролику з “Тік-ток”, де два строковика, й один із них розрубав сокирою мобільний телефон іншого (нібито через заборону користуватися в ЗСУ мобільним зв’язком – “Н”), а як виявилось – чохол. Але ця дурість масово розповсюджувалася в інтернеті. І були інші приклади…” – пояснив полковник.

“А вийшло, як завжди: через неадекватне, на ходу зліплене недолуге формулювання маємо репутаційні втрати. На жаль, ця істина для багатьох недосяжна”, – резюмував Богдан Сеник.

Як відомо, однією з телеграм по ЗСУ в 2014 році від усього особового складу вимагали видалити свої акаунти в соцмережах.

Читайте також:
Плюс зачистка інтернету від компромату: Зеленський призначив на ДУС скандального Борзова з КВН

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна