Глава УГКЦ Святослав відзначає 50-річчя. В мережі запустили флешмоб

 

Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) 5 травня святкує свій 50-річний ювілей.

Про це повідомили в пресслужбі УГКЦ.

“Сьогодні, 5 травня 2020 року, глава та отець УГКЦ Блаженніший Святослав святкує 50-річний ювілей. Привітати Предстоятеля можна, позначивши власний допис в соцмережах хештегом #МоємуПатріарху50. Усі привітання з цим хештегом зберемо разом і передамо главі УГКЦ”, – йдеться у повідомленні.

Святослав Шевчук народився 5 травня 1970 року в м. Стрий Львівської області. Главою УГКЦ Святослав Шевчук став у березні 2011 року.

Інтронізація нового глави УГКЦ відбулася 27 березня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві.

“Мушу сказати, що час біжить. Час іде. Один мудрий чоловік говорив, що не так важливо скільки є років у твоєму житті, але скільки життя у твоїх роках. Я можу сказати, що життя у тих п’ятдесяти роках було дуже багато. І я хочу Господу Богу подякувати за ті всі активні життєві хвилі, моменти, які Він мені подарував аж до сьогоднішнього дня. Часами я мав такі відчуття, що я дуже спішився жити, що, дійсно, в такому короткому часі, – чи, можливо, як зауважив Блаженніший Любомир, в молодому віці, – треба було брати на свої плечі дуже багато різних обов’язків і велику відповідальність. Тоді у мене завжди були такі відчуття, що я “живу в кредит”, що мені Господь Бог дав певний кредит”, – сказав Святослав про своє 50-річчя.

Святослава привітав із 50-річчям міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Привітального листа оприлюднено на сторінці Управління закордонного українства МЗС у фейсбуці.

“Бути з людьми у їхньому повсякденному житті з його турботами і труднощами, допомагати в усьому, виховувати, надихати – це Ваше покликання, яке Ви реалізуєте щодня і щохвилини, духовно супроводжуючи громаду”, – наголосив Кулеба.

Привітав главу УГКЦ і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль:

Особисто привітав Святослава і п’ятий президент України Петро Порошенко.

“Українська Греко-Католицька Церква посідає важливе місце у справі духовного відродження України, міжконфесійної злагоди, боротьби за перемогу над агресором і за мир на українській землі. Ваше Блаженство, Ви впевнено ведете вірних дорогою правди. Тож нехай віддане служіння Господу та Україні воздасться Вам на многії і благії літа”, – написав Порошенко у фейсбуці.

Читайте також:
Владика Святослав обговорить із Папою Франциском статус патріархату для УГКЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна