Військові перед ротацією в ООС проходять обов’язкову обсервацію, – Міноборони

 

Перед ротацією в район ООС усі частини та підрозділи проходять обов’язкову обсервацію.

Про це в понеділок, 4 травня, повідомив начальник штабу – заступник командувача Медичних сил ЗСУ полковник медичної служби Андрій Галушка, інформує пресслужба Міноборони.

“У період пандемії коронавірусної інфекції дуже важливим моментом є убезпечити військові колективи від захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Перед ротацією всі частини та підрозділи проходять обов’язкову обсервацію”, – сказав Галушка.

За його словами, перед обсервацією лікарі найближчого до розташування частини госпіталю оглядають військових, з’ясовують, чи не було контактів із хворими, та роблять відповідний запис у медичній книжці.

Обсервація (ізоляція) може проходити як у визначених для цього місцях, так і вдома.

Лікар зазначив, що в обсервації можуть бути проведені аналізи методом ПЛР-тестів. Поодиноким військовослужбовцям або невеликим групам необхідно мати довідки про майбутнє відрядження до району проведення ООС, на підставі яких лікарі й відправляють на обсервацію.

Відповідні розпорядження щодо проведення масової обсервації перед ротацією в район ООС отримали всі керівники лікувальних установ ЗСУ.

Нагадаємо, станом на 4 травня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 48 осіб.

Читайте також:
Медики ЗСУ закупили спеціальну капсулу для транспортування інфікованих хворих. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна