Медики ЗСУ закупили спеціальну капсулу для транспортування інфікованих хворих. ФОТО

 

Головний військовий госпіталь ЗСУ в Києві закупив бокс-ізолятор для транспортування інфікованих хворих.

Про це в суботу, 2 травня, повідомила пресслужба Командування медичних сил ЗС України.

“Національний військово-медичний клінічний центр “Головний військовий клінічний госпіталь” закупив у ТОВ “Креатив-Агромаш” із міста Кременчук бокс-ізолятор для транспортування інфікованих хворих “Біо-бокс 20060”. Це остання модифікація з восьми капсул, виготовлених на підприємстві з урахуванням зауважень військових лікарів. Однією з її особливостей є можливість транспортування пацієнта в напівсидячому положенні”, – йдеться в повідомленні армійського медичного відомства.

Зазначається, що бокс виготовлений із герметичного матеріалу, має маску, прилади для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря.

Також у мобільний ізолятор вмонтовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту із хворим.

Фото: Командування медичних сил ЗСУ

Капсула вже пройшла всі необхідні випробування.

У Командуванні медсил зауважили, що придбана для ГВКГ капсула дозволяє проводити транспортування осіб із підозрою на зараження особливо небезпечними інфекційними хворобами до спеціалізованих стаціонарних медичних закладів без ризику для супроводжуючого персоналу.

Як відомо, наприкінці квітня в Україні вперше застосували на практиці виготовлену в Кременчуці герметичну капсулу – перевезли хворого на COVID-19 полтавця з ургентної лікарні в інфекційну.

Читайте також:
Число хворих на COVID-19 у ЗСУ зросло до 45 осіб

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна