Віцепрем’єр Резніков стане заступником Кучми в ТКГ, – Єрмак

 

Очільник офісу президента України Андрій Єрмак заявив про посилення команди України на переговорах у Мінську, аби зрушити процес.

Про це він сказав у понеділок, 4 травня, інформує “Європейська правда”.

Єрмак зазначив, що країни-учасниці нормандської четвірки погоджуються із необхідністю надати “імпульс” переговорам у Мінську, щоби зробити  цю роботу ефективнішою.

“Ми (з представниками інших держав четвірки – “Н”) зробили спільний висновок, що зараз важливо надати новий імпульс Мінську. І Україна це робить”, – пояснив він.

“Сьогодні ми виступили з ініціативою підвищити рівень представленості ТКГ. Тобто поруч із керівником нашої делегації Кучмою, його заступником стає віцепрем’єр Олексій Резніков, а також ми додаємо в кожну підгрупу по одному представникові на рівні не нижче заступника міністра”, – розповів Єрмак.

Окрім представників виконавчої влади, до складу української делегації увійдуть народні депутати.

“Також ми додаємо представників парламенту, і до цієї роботи будуть долучені керівники кількох профільних комітетів”, – розповів глава ОП.

“Ми сподіваємося що на таке ж посилення підуть і росіяни. І це означає, що переговори стануть ефективнішими”, – пояснив він.

Ще одна ініціатива ОП – зробити переговори в Мінську щоденними.

Нагадаємо, 11 березня учасники ТКГ в Мінську підписали домовленості про створення “консультативної ради” – органу, який фіксує суб’єктність ОРДЛО, а Росія перебуває лише в статусі гаранта-спостерігача, на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего.
У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Читайте також:
У Києві суд зобов’язав СБУ розпочати розслідування щодо держзради Єрмака і Кучми, – В’ятрович

Петиція про звільнення з посади Єрмака набрала 25 тисяч підписів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна