Польща відновила видачу віз для певних працівників із України

 

Із понеділка, 4 травня, консульські установи Польщі в Україні поновили видачу віз для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

Про це інформує пресслужба посольства РП в Україні.

Відтак заявники, які мають відповідні підтверджувальні документи про виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень, можуть зареєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat.

Прийом заявників з іншою метою ніж отримання робочої візи із наведених категорій, навіть за умови актуальної реєстрації та наявності всіх необхідних документів, не здійснюється.

Задля обмеження кількості осіб, які очікують під консульством, заявникам потрібно приходити лише у визначену годину і дотримуватись дистанції мінімум 1,5 метра від інших осіб.

Вхід у консульство, як повідомили у дипвідомстві, можливий лише у масці, яка прикриває ніс та рот, а також одноразових рукавичках.

Як інформувала “Новинарня“, в уряді погодилися випустити за кордон тисячі заробітчан, назважаючи на карантин.

28 квітня виникла колізія з урядовою забороною для чартерного рейсу, який мав доставити понад сотню українських сезонних працівників із Києва до Великої Британії відповідно до контракту з тамтешнім роботодавцем.
Після медійного розголосу уряд погодився на переговори, а пізно ввечері таки випустив до Лондона літак із заробітчанами.
Також у Кабінеті Міністрів заявили, що розглядатимуть окремо кожен запит щодо сезонних працівників з України та ухвалюватимуть рішення, виходячи з поточної епідемічної ситуації.

Читайте також:
У Польщі відкривають дитсадки, готелі й торгові центри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна