57-ма бригада ЗСУ підтвердила потрапляння до бойовиків “ДНР” бійця Капицького

 

Боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Анатолій Капицький за нез’ясованих обставин зник із позицій свого підрозділу в Донецькій області й опинився на боці окупантів (так званого угруповання “ДНР”).

Цю інформацію в коментарі “Новинарні” підтвердила пресофіцер 57 омпбр Лідія Василенко.

Представниця бригади зазначила, що солдат зник із розташування свого підрозділу (17-го батальйону 57 омбпр) в районі Невельського і Красногорівки. Це трапилося ще наприкінці квітня.

“Можемо сказати, що він зник із розташування підрозділу й опинився на тому боці (серед бойовиків ОРДО – “Н”). За яких обставин це сталося, наразі невідомо”, – зазначила Василенко.

“З цього приводу проводиться службове розслідування, опитуються інші військовослужбовці, які можуть володіти якоюсь інформацією щодо нього чи його намірів”, – додала пресофіцер.

Раніше “Новинарня” писала про те, що 28 квітня бойовики “ДНР” заявили про перехід на їхній бік військовослужбовця Збройних сил України, згодом уточнили його ім’я: Анатолій Капицький, 57-ма бригада.
Вони заявили, що він нібито “звернувся по допомогу”, і була “проведена успішна операція із забезпечення переходу на нашу територію” військового Анатолія К.
Серед причин переходу до ОРДО Капицький назвав нібито “незадовільне харчове та медичне забезпечення, приниження і побори з боку командира роти”, говорив про “десятьох хворих на коронавірус однополчан” тощо.
Наступного дня після забору зразків для тестування у “ДНР” оголосили, буцімто в Капицького підтвердився діагноз COVID-19.

Пресофіцер 57 омпбр Лідія Василенко категорично спростувала заяви про хворих на COVID-19 у підрозділі.
Вона зазначила “зі стовідсотковою впевненістю”, що на даний час жодного випадку коронавірусної хвороби у підрозділі не діагностовано.




За весь час лише троє військових, які поверталися з інших районів, перебували у двотижневій ізоляції. Але коронавірусу у них не виявили.

Читайте також:
“Їм страви приносять в окремий намет”: як живуть бійці ЗСУ на фронті в умовах карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна