“Їм страви приносять в окремий намет”: як живуть бійці ЗСУ на фронті в умовах карантину

 

Відповідно до розпорядження головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака, у військових частинах в зоні операції Об’єднаних сил відправляють на двотижневу ізоляцію військовослужбовців, які прибувають з інших територій.

Про це в інтерв’юНовинарні” розповіла Кристина Загурська – начальник медпункту одного з дивізіонів 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, яка виконує бойові завдання в Луганській області.

“Для людей, які під час карантину повертаються з відпусток, у кожному підрозділі встановили окремі намети. І коли людина повертається, має жити там два тижні, щоб не перебувати в одному приміщенні з іншими”, – пояснила сержант Загурська.

“У нас таких “ізолянтів” двоє. Вони живуть в одному наметі, не ходять у спільну їдальню, їм страви приносять до намету”, – зазначила начмед дивізіону з другої лінії ООС.

За її словами, маски в підрозділі “роздали насамперед тим, хто максимально контактує з іншими людьми – пропускають машини на постах, черговим”.

При цьому в 93-тю бригаду з пункту постійної дислокації поштою надходять багаторазові марлеві маски, які в ППД шиють швачки.

“Я видаю на кожну зміну маски. Марлеві насамперед віддали піхоті на першу лінію, їх потрібно забезпечити. Але з масками в усій країні зараз проблеми. Волонтери допомагають дуже. Мені дві упаковки масок вислали, антисептик. Тож поки забезпечені”, – розповіла Загурська.

Зі слів Кристини, наряди заступають на службу в масках і рукавчиках. Спальні приміщення в підрозділах знезаражують, також тричі на день обробляють дезрозчином їдальню і кухню.

“Якщо в когось із бійців буде підозра на коронавірус, зазначила начмед, його відправлять у шпиталь: найближчий для 93 омбр – у Сєверодонецьку, де є інфекційне відділення та лікар-інфекціоніст.

Як розповіла начальник медпункту, карантинні обмеження не вплинули на психологічний стан військових на фронті, вони налаштовані оптимістично.

“Ми сподіваємось, що до нас це (коронавірус) не прийде. Ми ж і так у самоізоляції перебуваємо”, – сказала Загурська.

Нагадаємо, раніше фонд “Повернись живим” направив в ООС тисячу ПЛР-тестів на коронавірус.

Станом на 21 квітня в зоні ООС хворих на COVID-19, за даними штабу операції, серед особового складу не зафіксовано.

Читайте також:
У ЗСУ – 39 інфікованих коронавірусом, на ізоляції – 272 особи

Лагідна “Кобра”. Історія медика 93-ї бригади Кристини Загурської під час війни та епідемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна