Фонд “Повернись живим” направив в ООС тисячу ПЛР-тестів на коронавірус

 

Фонд “Повернись живим” направив на передову 1000 тестів для ПЛР-діагностики, які дозволяють виявляти коронавірус COVID-19 на ранній, безсимптомній фазі.

“Протягом наступного тижня військовими медиками буде зібрано біологічний матеріал. На той момент ми уже підготуємо холодильне обладнання, яке дозволить нам доставити цей матеріал назад до лабораторії”, – йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці фонду у фейсбуці 21 березня.

“ПЛР тести дозволять локалізувати місця, де нова хвороба могла проникнути в армію, і стримати її там, ізолювавши хворих (якщо вони є). Це буде перше в Україні масове превентивне тестування, зроблене з урахуванням досвіду інших країн”, – наголошують у “Повернись живим”.

Саме масові використання ПЛР тестів дозволили таким країнам, як, наприклад, Південна Корея стримати, розтягнути у часі й знизити фатальність перебігу епідемії коронавірусу.

Зазначається також, що тестувати будуть передусім тих військовослужбовців, зараження яких здатне призвести до надшвидкого розповсюдження хвороби: керівництво бригад і батальонів, військових медиків тощо.

У фонді обіцяють не розголошувати результати тестування без згоди армійського керівництва.

У суботу, 21 березня, “Повернись живим” доставив в ООС першу партію з 50 експрес-тестів на коронавірус.

Читайте також:
В ООС передали 16 тис. медичних масок і експрес-тести на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна