Коронавірус в ОРДЛО: загалом 234 хворих, у “ДНР” заявляють про інфікованого перебіжчика із ЗСУ

 

Станом на ранок 2 травня, відповідно до даних, оприлюднених окупаційними адміністраціями окремих районів Донецької та Луганської областей, в ОРДЛО сумарно зафіксовано 234 інфікованих на коронавірусну інфекцію.

Так, окупаційна влада Донецька заявляє, що станом на ранок 2 травня кількість інфікованих коронавірусом на підконтрольній угрупованню “ДНР” території становила 105 осіб, одужали 16, померло четверо.

При цьому, як повідомляють у так званому “міністерстві охорони здоров’я ДНР”, впродовж минулої доби нібито не зафіксовано жодного нового випадку зараження.

Вочевидь, у зв’язку з цим керівництво “республіки” послабило карантинні обмеження, які мають тривати до 13 травня, дозволивши роботу літніх майданчиків у кафе та ресторанах до 22:00. Раніше заклади громадського харчування мали право працювати лише до 18:00 (на обслуговування на виніс та доставку це обмеження не поширювалося).

Статистики за окремими населеними пунктами в “ДНР” не наводять, хоча зазначається, що найбільше інфікованих зафіксовано в Донецьку і Макіївці.

Напередодні, 1 травня, інформаційний ресурс сепаратистів “ДАН” повідомив, що за результатами тестування коронавірусну інфекцію діагностовано у військовослужбовця ЗСУ Анатолія Капицького, який 28 червня “добровільно перейшов на бік ДНР”, йому “надають усю необхідну допомогу”.

Забір зразків для тестування на COVID-19 у Анатолія Капицького. Скріншот з відео

При цьому забір біоматеріалу в Капицького було зроблено 30 квітня, тобто результати тесту (якого саме – невідомо) були готові впродовж доби.

У коментарі “Новинарні” пресофіцер 57 омпбр Лідія Василенко повідомила, що станом на вечір 2 травня не має інформації про випадки дезертирства або СЗЧ з розташування бригади за останні дні.

Ще один цікавий факт: як пишуть на сторінці “Бандеровский плен” у соцмережі “Вконтакте”, підозру на коронавірусну інфекцію виявлено в одного з десятьох ексв’язнів, яких Україна віддала представникам ОРДО під час обміну утримуваними особами 16 квітня.

Через це всім обміняним у “ДНР” карантин нібито продовжено.

Як зазначається в дописі, “ситуація ускладнюється тим, що звільненим заборонили мати при собі телефони“.


Водночас для тих чотирьох осіб, які за обміном 16 квітня були передані так званій “ЛНР”, карантин закінчився – очевидно, щодо них підозри на COVID-19 не виявлено.

Загалом же, за даними “мінздраву ЛНР”, на тимчасово окупованій території Луганщини станом на ранок 30 квітня (свіжіших даних у “Луганській республіці” не наводять) було зафіксовано вже 129 випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

З них 12 людей уже одужали й виписані.

В “ЛНР” вказують і дані по конкретних районах. Зазначається, що в Первомайську на COVID-19 захворіли 49 людей, у Кадіївці (сепаратисти використовують стару назву Стаханов) – 21, у Довжанську (Свердловськ) – 15, у Луганську – 17, Алчевську – 8, Брянці – 2, Перевальську – 3.

Повідомляється також, що в ОРЛО термін дії карантинних заходів продовжено й навіть посилено: з 1 по 12 травня в “ЛНР” запроваджено “суворий режим самоізоляції”.

Читайте також:
Коронавірус в ОРДЛО: “офіційно” 141 інфікований, у “ДНР” зафіксували другу смерть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна