Бойовики Донецька заявили про перебіжчика з 57-ї бригади ЗСУ з “короною”. Бригада підтвердила

оновлено

Перебіжчик Анатолій Капицький перед тестуванням на коронавірус. Фото із соцмереж

Бойовики угруповання “ДНР” заявили про перехід на їхній бік військовослужбовця Збройних сил України Анатолія Капицького.

“Черговий військовослужбовець ЗСУ звернувся до нас по допомогу, у зв’язку з цим силовими відомствами республіки спільно з НМ ДНР проведена успішна операція із забезпечення переходу на нашу територію Анатолія К. Тепер його життю нічого не загрожує. У даний час із ним проводиться комплекс карантинних заходів”, – заявили в так званому “Управлінні народної міліції ДНР” (окупаційна армія 1 АК) 28 квітня.

Спершу ім’я перебіжчика не оприлюднювали, але на брифінгу 1 травня представник “УНМ ДНР” заявив, що йдеться про військовослужбовця 57-ї окремої мотопіхотної бригади Анатолія Капицького.

Серед причин переходу на бік бойовиків Капицький нібито назвав “незадовільне харчове та медичне забезпечення, приниження і побори з боку командира роти” тощо.

У “народній міліції” також заявляють, що Капицький нібито розповів їм про десятьох хворих на коронавірус однополчан та ще 46 військовослужбовців, “яких командування бригади утримує в так званому ізоляторі – наметовому таборі без необхідного медичного лікування”.

Перебіжчик також заявив, що “у зв’язку з високим рівнем захворюваності на коронавірус у бригаді командувач ОК «Північ» Ромигайло заборонив командиру бригади Мишанчуку звільняти й надавати відпустки особовому складу, у зв’язку з чим різко збільшилася кількість військовослужбовців, які самовільно залишили частину, в тому числі й тих, кого утримували в ізоляторі”.

Двоє з них буцімто планували втечу в ОРДО разом із Капицьким, але “в останній момент вони кудись зникли” і в бригаді їх нібито шукають.

Наступного дня після забору зразків для тестування у “ДНР” оголосили, нібито в Анатолія Капицького підтвердився діагноз COVID-19.

У коментарі “Новинарні” пресофіцер 57 омпбр Лідія Василенко повідомила, що станом на вечір 2 травня немає інформації про випадки дезертирства або СЗЧ з розташування бригади за останні дні.

При цьому вона зазначила зі стовідсотковою впевненістю, що на даний час жодного випадку COVID-19 у підрозділі не діагностовано. За весь час лише троє військових, які поверталися з інших районів, перебували у двотижневій ізоляції. Але коронавірусу у них не виявили.

ОНОВЛЕНО. У коментарі “Новинарні” 4 травня представниця 57 омпбр підтвердила інформацію про те, що солдат Капицький зник із розташування свого підрозділу (17-го батальйону) в районі Невельського-Красногорівки.

“Можемо сказати, що він зник із розташування підрозділу й опинився на тому боці (серед бойовиків ОРДО). За яких обставин це сталося, наразі невідомо. З цього приводу проводиться службове розслідування, опитуються інші військовослужбовці, які можуть володіти якоюсь інформацією щодо нього чи його намірів”, – сказала пресофіцер.

Читайте також:
Коронавірус в ОРДЛО: загалом 234 хворих,
у “ДНР” заявляють про інфікованого перебіжчика із ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна