Суд дозволив ДБР вилучити в Чорновол посвідчення на нагородну зброю

 

Печерський районний суд Києва постановив ухвалу щодо надання дозволу слідчому Державного бюро розслідувань на вилучення оригіналів посвідчень на нагородну зброю колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол.

Про це вона у понеділок, 4 травня, повідомила у фейсбуці.

В ухвалі, зокрема, йдеться, що суд ухвалив “надати слідчому третього слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві Чередніченку Богдану Юрійовичу, слідчому групи слідчих та\або прокурору групи прокурорів у кримінальному провадженні, тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Чорновол Тетяни Миколаївни”, а саме: до оригіналу дозволу №4333, виданого 15 жовтня 2014 року на ім’я Тетяни Чорновол, на право зберігання, носіння автомата “АКС-74” калібром 5, 45 мм №6374003-89 (бланк посвідчення №693974); а також – до оригіналу дозволу № 3776, виданого 12 травня 2014 року на ім’я Тетяни Чорновол, на право зберігання, носіння пістолета “Форт 9” калібром 9 мм, №110012 (бланк посвідчення № 653734).

Джерело: Facebook/Тетяна Чорновол

Джерело: Facebook/Тетяна Чорновол

Ухвалу постановила суддя Печерського районного суду міста Києва Тетяна Ільєва.

Як інформувала “Новинарня“, 10 квітня Державне бюро розслідувань повідомило колишній народній депутатці Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

Вранці того ж дня Чорновол повідомила, що в її будинку проводиться обшук.

14 квітня вона відмовилася свідчити Державному бюро розслідувань, посилаючись на статтю 63 Конституції України.

15 квітня Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання захисту Тетяни Чорновол про відведення слідчого судді в цій справі – Сергія Вовка.

16 квітня Печерський районний суд Києва відправив колишню народну депутатку Тетяну Чорновол на цілодобовий домашній арешт до 8 червня 2020 року.

24 квітня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід для Чорновол – з цілодобового домашнього арешту на нічний.

Читайте також:
Кличко провідав екснардепку Чорновол, що перебуває на домашньому арешті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна