Глава МЗС Німеччини підтримав пропозицію поновити ігри бундесліги вже у травні

 

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер підтримав ідею відновлення футбольних турнірів у ФРН вже у травні на тлі послаблення карантинних обмежень.

Про це він заявив у інтерв’ю німецькій газеті Bild am Sonntag, опублікованому у неділю, 3 травня, передає “Німецька хвиля”. Таким чином глава МВС підтримав оголошену раніше пропозицію Німецького футбольної ліги (DFL).

“Я вважаю план DFL реалістичним і підтримаю перезавантаження у травні”, – заявив федеральний міністр, до повноважень якого входить, зокрема, й опікування спортом високих досягнень.

У DFL сподіваються, що під час наступної конференції канцлера Ангели Меркель із главами урядів федеральних земель, яка відбудеться 6 травня, буде ухвалено дозвіл на поновлення змагань Бундесліги.

План ліги передбачає, що ігри відбуватимуться без глядачів. Також клуби першої та другої футбольних ліг ФРН вже розпочали тестування власних гравців та персоналу на коронавірус SARS-CoV-2.

При цьому Зеегофер наполягає на тому, що футболісти Бундесліги не повинні мати жодних привілеїв у порівнянні з пересічними громадянами. Так, тестування спортсменів не мають призводити до нестачі тестів у системі охорони здоров’я.

“Якщо у когось в команді чи у персоналу клубу буде виявлений коронавірус, то весь клуб, а можливо, й друга команда, проти якої відбулася остання на той час гра, мають провести два тижні на карантині”, – заявив Зеегофер.

Він визнав, що такий підхід має ризики для розкладу ігор та можливості підбити справедливі підсумки чемпіонату. “Але я виступаю за те, аби наважитися на спробу знову уможливити проведення матчів”, – сказав глава МВС ФРН.

Видання зазначає, що це інтерв’ю було записане ще до повідомлення про виявлення трьох випадків коронавірусу у клубі Бундесліги “Кельн”. Ідеться про інфікування двох футболістів та одного члена допоміжного персоналу, які тепер змушені перебувати на двотижневому карантині. Відтак на ці вихідні тренування у “Кельні”  були припинені, а решта членів клубу мають пройти повторне тестування 4 травня.

Згідно з раніше оприлюдненими інструкціями DFL, до ігор та тренувань будуть допущені лише ті гравці, які двічі показали негативний результат тесту на коронавірус.

Станом на ранок 3 травня в Німеччині діагностовано 165 тисяч випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (шостий показник у світі та п’ятий – у Європі). Померли – 6812, одужали – 130,6 тис. людей.

Читайте також:
“Мрія” доправила з Китаю до Німеччини понад 10 млн масок. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна