За добу на COVID-19 в Україні захворіло майже 100 медиків

 

Кількість інфікованих коронавірусом медичних працівників в Україні за останню добу зросла на  96 осіб – до 2250.

Про це повідомив на брифінгу в суботу, 2 травня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Таким чином, кількість заражених коронавірусом медиків в Україні становить майже 20% від загального числа хворих.

Степанов також прокоментував ситуацію з неотриманням медиками обіцяного підвищення платні на 300%.

“Зараз нам надходить велика кількість скарг та звернень, які стосуються недовиплати коштів медичним працівникам, саме тим медичним працівникам, які працюють з COVID-19. І перш за все йдеться про виплату заробітної плати за березень… Усі кошти, які були обіцяні, в розмірі 300%, були перераховані на міста“, – запевнив міністр.

За його словами, до МОЗ надходять “сигнали, що ці виплати не були здійснені у повному обсязі з вини або місцевої влади, або головних лікарів лікарень”.

“Почали маніпулювати щодо виплат, враховувати якісь там погодинні. Це недопустимі речі. Я наголошую, що всі без виключення виплати мають здійснюватися в повному обсязі”, – наголосив міністр.

Він також повідомив, що направив до голів облдержадміністрацій листи з проханням відзвітувати про виплати медикам у кожному окремому закладі області. Самих медпрацівників Степанов закликав повідомляти про недовиплати на гарячу лінію МОЗ.

Раніше в МОЗ заявили, що вивчають можливість проводити тестування медиків, які контактують із зараженими на коронавірус пацієнтами, раз на п’ять днів.

Як писала “Новинарня“, згідно з ранковим зведенням від 2 травня, за попередню добу в Україні діагностовано 550 нових випадків коронавірусної хвороби – це другий за величиною добовий приріст від початку спостережень.

Також за добу зафіксовано 7 летальних випадків. Водночас 85 пацієнтів одужали.

Загалом станом на 2 травня в Україні підтверджено 11411 випадків COVID-19.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 279 людей, з них 17 медпрацівників. Серед померлих переважають особи віком від 50 років (86%).

Загалом 1498 пацієнтів вже одужали, із них 335 медпрацівників, — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Читайте також:
Поставка захисних костюмів МОЗ для медиків затримується більш як на 10 днів, – Устінова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна