Винищувачі НАТО тричі за два дні перехоплювали авіацію РФ на північному фланзі

 

Літаки Північноатлантичного альянсу тричі за останні два дні підіймалися на перехоплення російських військових літаків, що курсували поблизу повітряного простору НАТО.

Як повідомила 30 квітня “Європейська правда“, про це сказано в заяві на сайті Об’єднаного командування повітряних сил НАТО. Так, 28 квітня польські винищувачі в рамках місії повітряної поліції НАТО піднімалися з бази в Естонії для перехоплення двох російських бомбардувальників Ту-160, супроводжуваних кількома винищувачами та літаком раннього попередження.

Пізніше групу російських літаків перехопили винищувачі ВПС Данії.

Того ж дня російський повітряний літак раннього попередження, а також два бомбардувальники Ту-22 в супроводі винищувачів підійшли до повітряного простору НАТО біля узбережжя Норвегії та були перехоплені норвезькими винищувачами.

29 квітня норвезькі винищувачі знову супроводжували два літаки ВПС РФ, як рухались над Північним морем і повернули на північ, де норвезькі винищувачі F-35 зустріли їх та провели із зони інтересу НАТО.

Читайте також:
США біля Аляски перехопили російські літаки-розвідники

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна