2 травня в Одесі проросійські рухи готували провокації, – СБУ

 

Служба безпеки України заявляє, що попередила спробу представників проросійського руху “Куликове поле” організувати 2 травня в Одесі низку провокаційних акцій у роковини трагічних подій 2014 року.

Про це в четвер, 30 квітня, інформує пресцентр української спецслужби.

“Одним з напрямків антидержавних проявів мало стати розповсюдження в Одесі друкованої агітаційної продукції сепаратистського характеру із закликами до створення так званої “республіки новоросія” і силового захоплення державної влади”, – констатують в СБ.

За задумом організаторів, ці дії мали стати інформаційним приводом для дискредитації України на міжнародній арені пропагандистами РФ.

Під час обшуків у активістів проросійського руху правоохоронці виявили значну кількість друкованої продукції, яка містить відверту антиукраїнську пропаганду сепаратистського характеру.

Зокрема, вилучено листівки з поділом України на фейкову “республіку новоросія” і “бандерівську Україну”, наліпки з написами “Одесса русский город” та “Одесса – Новороссия”, символіку із пропагандою тоталітарного режиму, друковані видання, так звану газету “новоросія” та іншу заборонену законодавством продукцію.

Фото: пресцентр СБУ

Розпочате кримінальне провадження за низками статтей ККУ (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 294).

Тривають слідчі дії.

Як інформувала “Новинарня“, поліція заборонила масові заходи на 2 травня в Одесі.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру в держзраді підполковнику ЗСУ, що перейшов на бік Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна