СБУ оголосила підозру в держзраді підполковнику ЗСУ, що перейшов на бік Росії

 

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру підполковнику Збройних сил України, який у 2014 році зрадив військовій присязі та перейшов на бік окупантів.

Про це в четвер, 30 квітня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

Відомо, що мешканець Житомира у 1999 році закінчив один із вітчизняних вишів, що готує фахівців у галузі наземного та бортового військового зв’язку.

Після навчання офіцер продовжив службу у Національному космічному агентстві України.

У 2012 році його призначили на посаду в Національному центрі управління та випробування космічних засобів у Євпаторії.

“У межах виконання посадових обов’язків він мав безпосередній доступ до відомостей, які мають важливе оборонне та економічне значення, зокрема до новітніх дослідно-конструкторських і проєктних розробок у галузі дослідження космічного простору. Після інтервенції Росії у 2014 році офіцер перейшов на бік ворога, а згодом набув російське громадянство і вступив до військ повітряно-космічної оборони країни-агресора“, – підкреслили в спецслужбі.

Слідчі та кіберфахівці СБУ зібрали вичерпну доказову базу вчинення офіцером злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 кримінального кодексу України: державна зрада.

Наказом Міністра оборони України зрадника позбавлено офіцерського звання “підполковник”.

Читайте також:
СБУ викрила на держзраді і затримала свого генерала Шайтанова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна