У Тернополі не відкриватимуть продуктові ринки до кінця карантину

 

Продовольчі ринки у Тернополі запрацюють лише після закінчення карантину.

Таке рішення ухвалили власники ринків міста на засіданні Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом в середу, 29 квітня, інформують на сторінці штабу в фейсбуці.

“Зважаючи на ріст захворюваності на коронавірус, керівники ринків наголосили, що не хочуть ризикувати здоров’ям як своїх працівників, так і тернополян. Тому ухвалили рішення: до 11 травня продовольчі ринки у Тернополі не відкривати”, – йдеться у повідомленні.

За словами представників трьох зареєстрованих ринків у Тернополі, там наразі немає можливості належно забезпечити відстань між робочими поверхнями продавців, а також забезпечити усіх захисними екранами між продавцями і покупцями, пише “Укрінформ”.

При цьому керівники ринку зазначили, що наражати на небезпеку продавців та покупців не будуть.

Також одним із факторів є те, що на ринках, найбільш вірогідно, не буде достатньої кількості відвідувачів, адже громадський транспорт у місті не курсує у звичному режимі.

Нагадаємо, 29 квітня в Україні дозволили роботу ринків під час карантину.

Раніше, 30 березня, головний санітарний лікар Віктор Ляшко вже дозволяв роботу ринків під час карантину, але потім скасував свою постанову, з 14 квітня вона не діяла.

27 квітня президент Володимир Зеленський підтримав відкриття ринків уже з 1 травня, до закінчення карантину. А Міністерство охорони здоров’я визначило умови, яких повинні дотримуватися продовольчі ринки для роботи на карантині.

Уряд вирішив відкрити для початку 281 ринок на території України.

Цьому передувала серія протестних виступів виробників сільгосппродукції, які заявляють, що в умовах карантинних обмежень не мають де збувати городину. Зокрема, акція протесту із сутичками відбулася й 29 квітня біля будівлі уряду в Києві.

Цього дня глава МОЗ Максим Степанов заявив, що роботу ринків буде поновлено, але з посиленим контролем Держпродспоживслужби та можливістю їх закривати в разі порушень.

Як інформувала “Новинарня“, із 11 травня Кабмін планує запровадити адаптивний карантин.

Читайте також:
Уряд виділив 1,6 млрд гривень допомоги на дітей ФОПам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна