Роботу ринків буде поновлено, але з посиленим контролем Держпродспоживслужби

 

Після того, як в умовах карантину буде поновлено роботу ринків, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів контролюватиме дотримання ними карантинних заходів та матиме змогу їх закривати.

Про це на брифінгу 29 квітня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає “Укрінформ“.

“У нас є в державі відповідний орган – Держпродспоживслужба, яка мусить контролювати дотримання в даному випадку карантинних заходів на продовольчих ринках. Тобто питання контролю, контролю за тим, щоб все відбувалося в рамках тих правил, які будуть встановлені урядом”, – сказав Степанов.

За його словами, Держпродспоживслужбі буде надано право закривати такі ринки, якщо будуть великі порушення.

“Бо для нас здоров’я громадян – це дуже важливо, і ми не можемо допустити якихось спалахів коронавірусу у зв’язку з порушеннями правил, які розроблені фахівцями, які чітко розуміють, як має безпечно відбуватися торгівля на продовольчих ринках”, – додав Степанов.

Напередодні, 29 квітня, стало відомо, що Кабмін розгляне можливість відкриття ринків. Як заявив у відеозверненні президент Володимир Зеленський, за умови дотримання всіх правил безпеки вже цієї п’ятниці (1 травня) ринки зможуть відновити роботу.

У понеділок, 27 травня, на нараді в офісі президента Зеленський схвалив ідею щодо можливості відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії коронавірусу – з перебуванням продавців на відстані 3 метри один від одного тощо.

Цьому передувала серія протестних виступів виробників сільгосппродукції, які заявляють, що в умовах карантинних обмежень не мають де збувати городину. Зокрема, акція протесту із сутичками відбулася й 29 квітня біля Будівлі уряду в Києві.

Читайте також:
“І висипали огірки”: під Херсоном протестувальники перекрили міст, вимагаючи дозволу торгувати с/г-продукцією

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна