Уряд виділив 1,6 млрд гривень допомоги на дітей ФОПам

 

Кабінет Міністрів України виділив 1,6 млрд грн з фонду боротьби з COVID-19 на виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям.

Як зазначила в середу, 29 квітня, міністерка соціальної політики Марина Лазебна, кошти нададуть тим підприємцям, що обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої, другої групи платників єдиного податку, повідомляє “Укрінформ”.

“Сьогодні на засіданні уряду було виділено з Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 кошти для Мінсоцполітики в сумі 1,6 млрд грн. Тобто фактично фінансовий ресурс уже виділено, лише залишилося погодити це рішення з бюджетним комітетом Верховної Ради і я сподіваюся, що найближчим часом ця програма повністю запрацює”, – зазначила Лазебна.

Вона нагадала, що на минулому засіданні уряд прийняв постанову “Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми”.

Раніше в Кабміні планували виплатити ФОПам, які призупинили свій бізнес та втратили прибуток, допомогу на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму.

Читайте також:
Із 11 травня Кабмін планує запровадити адаптивний карантин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна