ДБР продовжує діставати В’ятровича питаннями фуршету на форумі до роковин Голодомору

 

У Державному бюро розслідувань заявили, що народний депутат України Володимир В’ятрович під час допиту не відповів на запитання, що стосуються фінансової сторони організації міжнародного форуму з нагоди 85-х роковин Голодомору у 2018 році.

Про це в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” у вівторок, 28 квітня, заявив в. о. керівника управління організації досудових розслідувань Головного слідчого управління ДБР Микола Арманов.

“Сьогодні слідчий ДБР справді допитав колишнього голову Інституту національної пам’яті щодо використання бюджетних коштів під час проведення фуршету з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років”, – сказав Арманов журналістам.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи йшлося про організацію самого форуму чи фуршету, він сказав: “Під час допиту йшлося, зокрема, про фінансування фуршету“.

При цьому Арманов наголосив: “На поставлені запитання фінансового характеру екс-голова Інституту національної пам’яті повідомив, що нічого не пам’ятає”.

В. о. керівника управління не став уточнювати, чи плануються найближчим часом якісь слідчі дії у цьому провадженні, зазначивши, що ці рішення приймає слідчий.

Сам Володимир В’ятрович відреагував на своїй сторінці у фейсбуці на таку риторику відомства.

За його словами, слідчий отримав від нього всю запитувану ним інформацію і завершив допит навіть швидше, ніж за дві передбачені години.

Заяви ж Миколи Арманова журналістам В’ятрович назвав такими, що “вводять в оману суспільство”.

“Користуючись нагодою, повторю тут для “прискіпливого” слідства: електронні архіви теж зберігають все – фінансові питання щодо організації міжнародного форуму пам’яті Голодомору були і є публічними, зокрема торги відбувалися через prozorro”, – написав В’ятрович.

Як інформувала “Новинарня“, 15 квітня В’ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР як свідка в ініційованій нардепом від “Слуги народу” Максимом Бужанським справі щодо проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам пам’яті жертв Голодомору.

Раніше, в листопаді 2019 року, Бужанський повідомив у телеграмі, що звернувся до правоохоронців із заявою, в якій стверджує, що ексголова Інституту національної пам’яті, а пізніше народний депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович нібито присвоїв частину грошей Інституту, витрачених на проведення міжнародного форуму пам’яті жертв Голодомору.

28 квітня В’ятрович дав свідчення Державному бюро розслідувань у справі щодо організації міжнародного форуму пам’яті Голодомору.

Читайте також:
У Києві суд зобов’язав СБУ розпочати розслідування щодо держзради Єрмака і Кучми, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна