В’ятрович у ДБР дав свідчення у справі щодо форуму пам’яті жертв Голодомору

 

У вівторок, 28 квітня, народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович дав свідчення Державному бюро розслідувань у справі щодо організації міжнародного форуму пам’яті Голодомору.

“Проінформував слідчого для чого і як ми організували міжнародний форум пам’яті жертв Голодомору. Певен, що наданої інформації має бути досить, аби закрити цю безглузду справу і не витрачати ані мого часу, ані коштів і часу ДБР”, – зазначив нардеп у фейсбуці.

Він також заявив, що ДБР перетворилося на інструмент переслідування опонентів влади, і про це свідчать гучні політичні справи, які фальсифікуються у стінах бюро.

Це кримінальне провадження, порушене проти Володимира В’ятровича, у “Європейській солідарності” назвали “продовженням політичних репресій, які влада Зеленського розпочала проти активістів, учасників Революції Гідності та опозиційних політиків”.

“Сам факт того, що форум Голодомору, вшанування пам’яті стає предметом допитів ДБР, свідчить про те, що не лади з головою у найвищій ешелонах влади. Якщо у них Голодомор викликає запитання, і вина стосовно Голодомору викликає запитання, це означає, що хтось зверху працює на Російську Федерацію”, – сказала народна депутатка Софія Федина.

Нардеп Михайло Бондар вважає, що схожими справами влада “дискредитує майданівців, АТОВців та волонтерів”.

“Я говорю вже неодноразово, що ми весь час будемо поруч. Ми весь час підставлятимемо плече і не дамо цій владі дискредитувати всіх тих хто бореться за незалежність нашої держави”, – наголосив Бондар.

За словами Володимира В’ятровича, Державне бюро розслідувань кваліфікує організацію міжнародного форуму “Україна пам’ятає, світ визнає” до 85-х роковин Голодомору у 2018 році як “зловживання службовим становищем”, погрожуючи йому 5-8 роками в’язниці.

Як інформувала “Новинарня“, 15 квітня В’ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР як свідка в ініційованій нардепом від “Слуги народу” Максимом Бужанським справі щодо проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам пам’яті жертв Голодомору.

Раніше, в листопаді 2019 року, Бужанський повідомив у телеграмі, що звернувся до правоохоронців із заявою, в якій стверджує, що ексголова Інституту національної пам’яті, а пізніше народний депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович нібито присвоїв частину грошей Інституту, витрачених на проведення міжнародного форуму пам’яті жертв Голодомору.

Читайте також:
У Києві суд зобов’язав СБУ розпочати розслідування щодо держзради Єрмака і Кучми, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна