В’ятрович йде на допит у ДБР щодо організації міжнародного форуму пам’яті Голодомору

 

Народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Володимир В’ятрович заявив, що 28 квітня йде на допит у Державне бюро розслідувань у справі щодо організації міжнародного форуму пам’яті Голодомору.

Про це В’ятрович написав у понеділок, 27 квітня, у фейсбуці.

“Завтра, 28 квітня, йду на допит у ДБР у справі міжнародного форуму пам’яті Голодомору. О 10.30 перед входом до приміщення Державного бюро розслідувань (вулиця Симона Петлюри, 15) зроблю заяву з приводу цього допиту”, – написав він.

За словами народного депутата, Державне бюро розслідувань кваліфікує організацію міжнародного форуму “Україна пам’ятає, світ визнає” до 85-х роковин Голодомору у 2018 році як “зловживання службовим становищем”, погрожуючи йому 5-8 роками в’язниці.

Нардеп назвав справу “абсурдною” та такою, що “є складовою тиску проти людей, що системно відстоюють українські національні інтереси України”.

“Своєрідна реакція на 15 років моєї праці з відкриття правди про геноцид українців, розсекречення архівів КГБ, національне і світове визнання злочинного характеру Голодомору. До речі, лише після Революції Гідності відновлено державне фінансування пам’ятних заходів високого рівня. Зокрема, Форуму “Україна пам’ятає, світ визнає”, – уточнив він.

В’ятрович додав, що, на його думку, ця справа є “реакцією” ДБР на вимогу нардепа відкрити кримінальне провадження щодо дій Леоніда Кучми та Андрія Єрмака в Мінську.

Як інформувала “Новинарня“, 15 квітня В’ятрович повідомив, що його викликають на допит у ДБР як свідка в ініційованій нардепом від “Слуги народу” Максимом Бужанським справі щодо проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам пам’яті жертв Голодомору.

Раніше, в листопаді 2019 року, Бужанський повідомив у телеграмі, що звернувся до правоохоронців із заявою, в якій стверджує, що ексголова Інституту національної пам’яті, а пізніше народний депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович нібито присвоїв частину грошей Інституту, витрачених на проведення міжнародного форуму пам’яті жертв Голодомору.

Читайте також:
“Величезна користь для Росії”, – В’ятрович про виклик на допит у ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна