Уряд дозволив призначення голови податкової без конкурсу

 

Кабінет Міністрів дозволив призначити голову та заступника голови Державної податкової служби України без конкурсу – контракт буде укладено лише за результатами співбесіди.

Про це повідомляється в розпорядженні Кабміну, датованим 24 квітням.

“Погодитися з пропозицією Міністра фінансів України Марченка С. М. щодо необхідності призначення на вакантну посаду Голови Державної податкової служби України шляхом укладення контракту про проходження державної служби”, – йдеться у документі.

Таким чином, наступника звільненому 24 квітня голові ДПАУ Сергію Верланову можуть визначити без конкурсу.

Як відомо, 13 квітня, приймаючи нову редакцію держбюджету, Верховна Рада схвалила особливий режим призначення держслужбовців. Він передбачає, що запропоновані комісією з питань вищого корпусу державної служби або конкурсною комісією кандидатури на керівників державної служби розглядаються першочергово. Інші оголошені конкурси на посади держслужби, результати яких не оприлюднені, скасовуються.
Якщо обрана на конкурсі кандидатура не зайняла вакантне місце, то держслужбовці можуть призначатися на контрактній основі на період карантину.
Відтак уряд отримав можливість не проводити конкурсів на держслужбу під час карантину, а призначати тимчасових службовців за контрактом. У цьому випадку особа призначається на посаду лише на певний термін, після завершення якого має обов’язково відбутися класичний конкурс, пише “Економічна правда“.

За інформацією ЗМІ, Державну податкову службу може очолити “корінний фіскал” Олексій Любченко, якого лобіював голова Мінфіну Сергій Марченко та водив його в офіс президента “на узгодження”.

Раніше уряд оголошував також швидкоплинний конкурс на посаду голови ДПСУ – документи приймаються до понеділка 27 квітня включно.

Як відомо, Сергій Верланов очолював Податкову службу з травня 2019 року.

Як повідомляла “Новинарня“, ввечері 24 квітня після засідання Кабміну стало відомо, що голова Державної митної служби Максим Нефьодов та голова Державної податкової служби Сергій Верланов звільнені з посад.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що найближчим часом планують призначити нових ефективних керівників у ці відомства.

Читайте також:
Ексурядовець Василь Цушко подав декларацію на посаду замміністра фінансів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна