Дрон ОБСЄ зафіксував на Донбасі заборонені САУ, міномети, танки та 770 мін

 

Місія ОБСЄ звітує, що вкотре виявила гаубиці, міномети та інше озброєння російських окупаційних військ на тимчасово непідконтрольній території України, розташоване поза межами відведення.

Про це в понеділок, 27 квітня, повідомила Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

“Минулого тижня безпілотний літальний апарат Місії дальнього радіуса дії поблизу населеного пункту Греччине Донецької області зафіксував три 122 мм самохідні гаубиці 2С1 “Гвоздика”. Також на непідконтрольній уряду України території поза межами районів відведення було помічено 82-мм міномети 2Б9 “Волошка”, 10 танків та 5 броньованих бойових машин. В цей же період в населених пунктах Соснівське, Набережне та Пікузи було виявлено протитанкові міни, які належать незаконним збройним формуванням РФ, загальною кількістю 770 штук“, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час планових польотів над тимчасово окупованою територією безпілотники ОБСЄ двічі були обстріляні зі стрілецької зброї.

Також в УС СЦКК наголошують, що окупанти блокують місію ОБСЄ, аргументуючи це епідситуацією.

“Днями на блокпост біля мосту, що поруч зі Станицею Луганською, озброєні представники окупаційних військ заборонили патрулям Місії прохід до непідконтрольних урядові України районів, посилаючись на карантинні обмеження через COVID-19″, – кажуть в УС СЦКК.

Подібний інцидент стався також на блокпост поблизу населеного пункту Верхньошироківське.

Від початку року було зафіксовано 365 випадків перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ з боку бойовиків.

Читайте також:
УС СЦКК заявила про упередженість СММ ОБСЄ щодо відведення ЗРК “Оса”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна