УС СЦКК заявила про упередженість СММ ОБСЄ щодо відведення ЗРК “Оса”

 

Українська сторона Спільного центру контролю і координації заявила про недостовірність інформації СММ ОБСЄ щодо порушень українською стороною домовленостей про відведення озброєння.

Про це сказано в заяві УС СЦКК, поширеній пресцентром штабу ООС 7 січня.

“У щоденних звітах від 4 та 6 січня 2020 року командою СММ ОБСЄ продовжує надаватись недостовірна інформація щодо порушень українською стороною Мінських домовленостей стосовно відведення озброєння, а саме – зенітних ракетних комплексів 9К33 “Оса”, – йдеться в повідомленні.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації наголошує, що розміщення зазначеної військової техніки не підпадає під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

“Відповідно до Мінських домовленостей відведенню підлягають танки, артилерія, РСЗВ, тактичні ракети. Про відведення зенітних ракетних комплексів у домовленостях мова не йде”, – наголошують україснькі військові.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що висвітлення подібної інформації суперечить принципам нейтральності та неупередженості, якими керуються представники СММ ОБСЄ при наданні чутливої інформації оборонного характеру.

Читайте також:
ООС: перед Різдвом – п’ять обстрілів, два бійці поранені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна