Українські медики повернулися з Італії

 

У четвер, 23 квітня, в аеропорт “Жуляни” в Києві прибув літак із 20 українськими лікарями, що допомагали колегам в Італії боротися з пандемією коронавірусу в містах Урбіно і Пезаро.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у фейсбуці.

За його словами, всі лікарі перед вильотом здали тест на коронавірус. У всіх результат був негативним.

Однак українські медики все ж пройдуть двотижневу обсервацію.

“Наші лікарі поїдуть на 14 днів у обсервацію, вже прибув автобус. Вони зараз пройшли процедуру перевірки температури, у всіх вона хороша. Пройшли процедуру, перед вильотом, тестів на коронавірус – ні у кого його немає. Але вони все одно проведуть два тижні в обсервації”, – зазначив Геращенко.

За словами самих медиків, найкращою оцінкою їхньої роботи в італійських лікарнях стали щирі слова вдячності від місцевих мешканців.

Як написав у фейсбуці посол України в Італії Євген Перелигін, подяку лікарям висловили і монахині монастиря Святої Кьяри. Вони написали на адресу посольства листа.

“Ми вдячні за проявлені братніми українськими лікарями до нас любов та милосердя, жест України вражає нас ще більше саме тому, що ваш народ у цей час торкнулась трагедія війни та страждань”, – йдеться у листі.

Як писала “Новинарня“, 3 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці.

Документом передбачалося, що бригада українських медиків вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом. Україна забезпечує їм оплату і засоби захисту, а італійська сторона – проживання та харчування.

Наступного дня, 4 квітня, 20 медиків систем МВС та МОЗ відлетіли допомагати італійським лікарям у регіоні Марке.

Читайте також:
“Grazie, amici!” Українських лікарів зустріли в Італії піснями Руслани й відправили до Марке

Український лікар в Італії: коронавірус для медицини зараз те саме, що й напад РФ на Україну в 2014-му

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна