Коронавірус: 20 українських медиків вилетіли в Італію допомагати лікарям

 

У суботу, 4 квітня, 20 українських медиків систем МВС та МОЗ вилетіли в Італію – допомагати італійським лікарям та переймати від них досвід боротьби з коронавірусною хворобою.

Усі медики пішли на такий крок добровільно, інформує сайт МВС.

Повідомляється також, що за кілька днів Україна направить в Італію ще й гуманітарну допомогу – спеціальний вантаж дезінфекторів.

“Ми будемо постійно тримати зв’язок з нашими лікарями в Італії, щоб усі напрацювання, які є в лікуванні цієї хвороби, ми могли використовувати в Україні.

В Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням цієї хвороби”, – зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, українські медики вирушили в регіон Марке.

“Для нас це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, за неофіційними даними, близько 100 з них знаходяться в реанімаціях”, – зазначив глава МВС.

Як писала “Новинарня“, 3 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці.

Документом передбачається, що бригада українських медиків вирушить до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом. Частина лікарів буде визначена Міністерством охорони здоров’я України, інші – Міністерством внутрішніх справ.

Україна забезпечить лікарям оплату і засоби захисту, а італійська сторона – проживання та харчування.

Раніше, на селекторній нараді під головуванням Зеленського 1 квітня, міністр Аваков повідомив, що Італія звернулася до України з проханням допомогти з бригадами медиків. Він запропонував допомогти цій країні ще й спиртом.

Нагадаємо, що за інформацією журналістів-розслідувачів, у 2017 році глава МВС України Арсен Аваков став власником вілли в Італії на узбережжі Середземного моря. Будинок у комуні Сан-Феліче-Чірчео (регіон Лаціо, на південь від Рима) налічує 26 кімнат у будівлі площею 566 метрів – на першому, другому поверхах та в підвалі.
Сам Аваков пояснює цю нерухомість як туристичний бізнес (міні-готель) його дружини в Італії.

Читайте також:
В Італії рівень захворюваності COVID-19 стабілізувався, її обігнала Іспанія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна