Нацгвардія почала антидиверсійну операцію через лісові пожежі, – Аваков

 

Національна гвардія розпочала антидиверсійну операцію у зв’язку з лісовими пожежами.

Про це повідомив у фейсбуці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Учора, під час вечірнього моніторингового обльоту в Чорнобильській зоні, виявили ось таких 4 «феномени» на площі близько 100 м”, – написав він, виклавши фото акуратного вогняного кола з палаючої навколо дерева хвойної підстилки.

“Дивовижно суха зима – рівень води в екосистемі пішов вниз на 1,5-2 метри… лісова, особливо хвойна підстилка легко вразлива для пожежі. Висохли торфовища, і це особлива проблема. І все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів.
Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось – заховати вогнем свої брудні справи”, – зауважив Аваков, закликавши всіх, хто має інформацію про підпалювачів лісу, зателефонувати в поліцію.

“Звичайно, поліція вже займається цим та іншими інцидентами. Створив спеціальну групу МВС, Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію в лісі… тисячі наших не сплять на пожежі цілодобово, хапають пил і радіацію… а хтось із-за рогу… ух, попадетеся на гарячому! А попадетеся точно! І штрафом уже не відбудетеся”, – запевнив Аваков.

Він зазначив, що в Чорнобильській зоні з “чотирьох невеликих проблемних вогнищ” загоряння один локалізовано, в Житомирській з чотирьох активних вогнищ локалізовано два.

“При цьому прогноз вітру на сьогодні для гасіння пожежі не дуже добрий – можливо до 15-20 метрів/сек. Це сильний вітер, вогонь може поширюватися ривками, прориваючись на нові ділянки – і це ризики”, – зауважив міністр.

Аваков також додав, що у світлу пору доби зони ризику постійно моніторять гелікоптер та БПЛА МВС.

Як писала “Новинарня“, 19 квітня керівник офісу президента Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на гелікоптері облетіли райони лісових пожеж у Житомирській області, які тривають з 16 квітня й охопили територію понад 4 тисячі гектарів.

Читайте також:
Керівник Житомирщини назвав причини масштабних лісових пожеж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна