Єрмак з Аваковим і Даніловим проконтролював пожежі на Житомирщині з гелікоптера

 

За дорученням президента Володимира Зеленського зранку в неділю, 19 квітня, керівник офісу глави держави Андрій Єрмак разом із секретарем Ради національної безпеки й оборони Олексієм Даніловим і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим на гелікоптері здійснили обліт районів лісових пожеж у Житомирській області.

Як повідомляє пресслужба президента, під час засідання оперативного штабу в Овручі було заслухано доповіді керівників обласної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного агентства лісових ресурсів, представників районних адміністрацій.

За даними поліції, першочергово пожежі виникли внаслідок сильного суховію, який обірвав лінію електропередачі.

Однак “є певні факти, які дають підстави вважати, що був навмисний підпал”. Тому в Житомирській області працює слідчо-оперативна група.

За даними керівництва Державної служби з надзвичайних ситуацій, тривають роботи щодо ліквідації пожеж на території державних лісогосподарських підприємств Овруцького та Народицького районів на трьох основних напрямках: район села Виступовичі, села Першотравневе та села Теклівка, а також на окремих ділянках Народицького спецлісгоспу (на межі з територією Овруцького району).

Лісові пожежі на Житомирщині. Фото: пресслужба президента

Станом на першу половину неділі в ліквідації пожежі було задіяно понад тисячу рятувальників ДСНС та працівників Держлісагентства і більш ніж 100 одиниць техніки.

П’ять осередків горіння локалізовані, а в чотирьох незначних осередках тривають роботи щодо обмеження поширення займання.

Пожежа в Житомирській області триває з 16 квітня. Вона охопила територію в 4390 га. Вітер приніс продукти горіння до Києва, через що на певний час столиця України очолила рейтинг міст за рівнем забрудненості повітря.

Читайте також:
Керівник Житомирщини назвав причини масштабних лісових пожеж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна