Цьогоріч навчання мають пройти 28 тисяч резервістів і військовозобов’язаних

У 2020 році запланували провести навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними загальною чисельністю понад 28 тисяч осіб.

Про це в п’ятницю, 17 квітня, повідомив начальник Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України, генерал-майор Ігор Лисенко, передає АрміяInform.

Зокрема, мова йде резервістів військового оперативного резерву І черги (ОР-1) – понад 11,7 тис. осіб, решта (понад 16,3) – резервісти військового оперативного резерву ІІ черги (ОР-2) та військовозобов’язані.

“До початку карантинних заходів у державі в цьому році вже пройшли підготовку понад 2 тисячі осіб, з яких понад 1,7 тисячі — резервісти ОР-1 та 359 осіб — резервісти ОР-2 та військовозобов’язані. Водночас на період карантинних заходів за рішеннями відповідних командувачів зборові заходи призупинені”, – наголосив генерал-майор Лисенко.

Він зазначив, що для резервістів військового оперативного резерву І черги (ОР-1) передбачено три види зборів, це:

  • навчальні збори (терміном 15 діб) у складі бригад (військових частин) та органів військового управління;
  • навчальні збори (терміном 30 діб) з перепідготовки на кваліфіковані спеціальності для бойових військових частин у складі навчальних центрів;
  • перевірочні збори (до 3 діб).

Для резервістів військового оперативного резерву ІІ черги (ОР-2) та військовозобов’язаних – п’ять видів зборів:

  • збори призначеного складу (від 5 до 30 діб);
  • навчальні збори (терміном 30 діб) з підготовки фахівців дефіцитних спеціальностей в інтересах підрозділів територіальної оборони на базі вищих навчальних закладів та навчальних центрів;
  • навчальні збори (терміном 30 діб) з отримання базового рівня загальновійськової підготовки на базі загальновійськових полігонів;
  • навчальні збори (терміном 30 діб) з підготовки фахівців дефіцитних спеціальностей, яких не вистачає у районах комплектування, на базі навчальних центрів;
  • перевірочні збори (до 3 діб).

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці 2019 року першого заступника Секретаря Ради нацбезпеки та оборони генерал-полковника Михайла Коваля призначили відповідальним за розвиток територіальної оборони України.

Читайте також:
Великі навчання батальйону тероборони в Києві: стрілянина, тактмед і сім депутатів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна